Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nasrnuo je nožem na nju, ona je pobjegla, ali ju je dostigao...'

None Foto: Željko Hladika/24sata 6

Susjede je potreslo ubojstvo u malom mjestu Smoljanac kraj Plitvica. Brat je izbo sestru na smrt. Pronašli su tijelo pokraj auta, pokušala je pobjeći no nije joj bilo spasa.

Ubio sam sestru, ubio sam je, vikao je Ivan H. (70) u četvrtak navečer susjedima u mjestu Smoljanac kraj Plitvica. Bio je okrvavljen i djelovao je rastrojeno.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Iako je policija ubrzo stigla na mjesto događaja, nesretnoj ženi (71) nisu mogli pomoći. Uslijed zadobivenih ozljeda je preminula. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Milki H.

- Našli su je kako leži tamo kraj auta. Pričaju da je sve krenulo u kući, da je još unutra na nju nasrnuo nožem i da je od njega pobjegla. Valjda se htjela domoći auta, no stigao ju je i tu joj presudio - govore nam susjedi koje je tragedija duboko potresla.

Iz PU ličko-senjske kratko su izvijestili da je u mjestu Smoljanac ubijena žena te da je počinitelj uhićen i nalazi se u njihovim prostorijama. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu izvijestilo je da je riječ o članovima obitelji. Neslužbeno se doznaje da je riječ o bratu i sestri.

Smoljanac: U četvrtak u večernjim satima brat ubio sestru u dvorištu kuće 70-GODIŠNJAK Ovo je mjesto ubojstva: Brat je sestru brutalno izbo nožem?

Oko čega su se posvađali i što je prethodilo krvavom ubojstvu jučer se još nije znalo. Mještani sumnjaju da bi mogla biti riječ o neriješenim imovinskim odnosima. Naime, kako su nam objasnili, kuća u Smoljancu u vlasništvu je ubijene.

- On je stanovao u prizemlju, dok su na katu imali apartman koji su iznajmljivali turistima. Ona nije ovdje stanovala, nego živi u Beču u Austriji, gdje je provela gotovo cijeli radni vijek kao njegovateljica starih i nemoćnih. I on je jedno vrijeme radio u inozemstvu. Nije se nikad ženio niti je imao djece, dok je ona imala sina, koji je trenutačno s obitelji u drugome mjestu - priča nam jedan od njihovih susjeda.

Smoljanac: U četvrtak u večernjim satima brat ubio sestru u dvorištu kuće | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Otkriva nam i da se njihova kuća, kao i još jedna u selu, nalazi na ruti za novu dionicu autoceste koja bi trebala voditi do Udbine.

- Te dvije kuće bi se trebale rušiti. Priča se da je oko toga izbila svađa, s obzirom na to da on nema gdje drugdje biti - kaže nam sugovornik.

Kuću u zelenoj oazi u blizini Plitvičkih jezera obitelj je sagradila još u vrijeme bivše Jugoslavije. Mještani ih poznaju godinama i kažu da s Ivanom nikad ranije nije bilo problema.

TRAGEDIJA KRAJ PLITVICA Ubojstvu je prethodila svađa: Ženu je ubio član njene obitelji

- Nije bio agresivan niti smo vidjeli da mu je ikad dolazila policija - kaže nam mještanin u nevjerici.

Milka je, pojašnjavaju, znala dolaziti u Smoljanac, gdje bi boravila preko ljeta. Pričaju da je stigla prije nekoliko dana. Njezin sin je 19. svibnja objavio post na društvenoj mreži u kojemu traži prijevoz iz Beča za Zagreb, Karlovac ili Plitvice te pojašnjava da traži prijevoz za majku koja napokon treba doći u Hrvatsku.

Komentari (44)
  • Kako ružno i žalostno kada se ljudi poubijaju zbog imovine, pogotovo braća i sestre. U toliko slučajeva su spremni pokidati krvnu vezu, zavaditi se do groba, potući a ponekad i poubijati zbog imovine. E moji dragi zemljani kako nisko padate zbog imovine. Ništa sa sobom ne budete mogli ponijeti s naše prelijepe planete i vaš život svaki danom može tu da se završi. Ljudska pohlepa i nepoštovanje jedni drugih nas truju i ubijaju našu budućnost. Nisko i jadno !

    22. 5. 2020,   18:25
  • Kaže čovjek u jednom bosanskom filmu:"J... rodbinu i ko je izmisli"!

    22. 5. 2020,   18:39
  • e dida dida,neš to ugrob ponit a ruku si diga na rod rođeni...

    22. 5. 2020,   18:27
Message