Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nastavljaju s radom: Produžili kolektivni ugovor u Dalekovodu

None Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Uprava napominje da zadržava stav da je restrukturiranje kompanije nužnost i da samo potpuno provođenje plana reorganizacije jamči samoodrživost kompanije i čuva radna mjesta

Uprava tvrtke Dalekovod proizvodnja izvijestila je da je u srijedu u poslijepodnevnim satima potpisano produženje trajanja kolektivnog ugovora s dosadašnjim uvjetima do 31. prosinca ove godine te da se dio radnika koji je bio u štrajku vraća se na svoja radna mjesta.  

Radne aktivnosti u proizvodnji nastavljene su od četvrtka, stoji u priopćenju Dalekovod proizvodnje. 

Uprava napominje da zadržava stav da je restrukturiranje kompanije nužnost i da samo potpuno provođenje plana reorganizacije jamči samoodrživost kompanije i čuva radna mjesta zaposlenih uz potencijal za rast u budućnosti, do kojeg, navodi se, može doći isključivo suradnjom radnika, socijalnih partnera i Uprave do ispunjenja zajedničkih ciljeva.

Radnici Dalekovod proizvodnje štrajkali su od utorka, 13. ožujka, nakon neuspjelih pregovora s novoimenovanim predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom o novom kolektivnom ugovoru, kojim se smanjuju prava zaposlenih, a radnici gube dodatak na rad u drugoj smjeni, na staž i prekovremeni rad, kao i pravo na otpremnine.

Komentari (1)
  • Kada ce konacno radnici u strajk za dizanje placa?

    24. 3. 2018,   19:45