Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Cijelo vrijeme smo se nadali da ćemo otvoriti vrata i naći ih'

Komentari (18)
 • Boriš se za radno mjesto, boriš se za familiju i na kraju stradaš. Strašno mi je žao ljudi, RIP

  11. 1. 2019,   08:26
 • grozno kako se život u sekundi izgubi :-(((

  11. 1. 2019,   11:23
 • Svaka čast vatrogascima na ovoj intervenciji. Za one koji ne znaju najgore su intervencije podruma podzemnih garaža i tunela(pretpostavka da tunel nije sirok kao mala kapela nego puno puno manji). Ne znam iz iskustva već od starih iskusnih vatrogasaca. Vidljivost nula, ogromne količine otrovnog dima(kabeli pvc obloga i mnoge druge stvari), velika toplina, skučenost prostora, nepoznavanje prostora, ne smijete ništa propustiti da vam netko ne promakne i ugusi se, morate paziti na urusavanje jer ne znate je li vrucina oslabila beton, vise kabeli na sve strane pod naponom ili bez napona, prepreke razne po hodnicima itd. Da ne govorim da ste na dubini i pod velikim fizickim opterecenjem i prijeti opasnost trosenja zraka i da se vi kao vatrogasac ugusite vrlo lako zajedno s kolegama. Ne znam kakve su obuke za radnike u takvim situacijama al po meni tamo treba biti sigurnih prostorija, jakih ventilacija, stabilnih sustava za gasenje, protupožarnih vrata i na kraju krajeva osoba koja nije obucena za kretanje kroz zadimljen prostor koja ima klaustrofobiju i ne zna se snalaziti mora ali mora imati izolacijski aparat sa stlacenim kisiom ili kemijski vezanim kisikom koji daje autonomnost vise od dva sata. Nije ugodan al sanse su vece. To firme moraju osigurati ali znamo stanje u RH i ulaganje u radnike tako da evo sto se dogodi, zao mi ljudi. Pocivali u miru i sucut obitelji ovo je nemila tragedija.

  11. 1. 2019,   13:48
 • Moja iskrena sućut obiteljima koje su izgubile svoje najmilije.Ali uvjek na radnike zlo .Pa se pitam dali Bog postoji?

  11. 1. 2019,   08:36
  • Poznaješ obitelji?

   11. 1. 2019,   12:06
  • Bog postoji i za sve nas ima upisani put sudbine. Eto na žalost vrag se uvijek uvuče nekako u sve to i poremeti sve ono što je dobro na ovome svijetu. I by the way DA LI, ne DALI. Lp............

   11. 1. 2019,   12:59
  • Bog ne postoji. Kad već daješ preporuke kako pisati onda barem točno napiši. Da li je zastarjelo i ne bi se više trebalo koristiti, koristi se je li, a u ovom slučaju bolje bi bilo napisati "pitam se postoji li Bog."

   11. 1. 2019,   14:13
  • Pravilno se piše da li. U upitnim rečenicama veznik da u uvodu i upitna rečenica li se pišu odvojeno jer su to različite vrste riječi. Različite vrste riječi se nikada ne pišu sastavljeno. Na primjer: Da li ste sinoć gledali utakmicu? Da li mogu sam izabrati poklon za rođendan? ITD.............. da ne pametujem sada tu previše............

   11. 1. 2019,   20:24
  • Da li nije pravilno, pravilno je je li.

   11. 1. 2019,   20:39
  • Je da. U pravu si/ste.

   11. 1. 2019,   20:54
  • Pravilo kaže, a mi se s njim slažemo, da je u hrvatskome jeziku bolje u upitnoj rečenici upotrebljavati skupinu je li od skupine da li, odnosno bolje je upotrebljavati rečenice u kojima se predikat ili dio predikata premeće na prvo mjesto, a za njim slijedi čestica li. Da li je pokus uspio? > Je li pokus uspio? Da li želite ispis izvješća? > Želite li ispis izvješća?

   11. 1. 2019,   20:55