Obavijesti

News

Komentari 40

'Platili smo pet milijuna eura, to nema veze sa Sanaderom'

'Platili smo pet milijuna eura,  to nema veze sa Sanaderom'
1

Gospodina Hernadija poznajem otkad je došao u Mol, negdje 2000. godine. Nismo prijatelji, ali obraćao sam se u vezi poslova za koje smatram da može riješiti ta razina menadžera, rekao je svjedok

VIDEO

Svjedočenjem Imre Fazekaša, poslovnog čovjeka iz Mađarske, na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu i Zsoltu Hernadiju u predmetu Ina - Mol. Bivšeg premijera i bivšeg šefa HDZ-a Ivu Sanadera dovezli su iz pritvora. Dok je ulazio u sudnicu koristio se štakom. 

Fazekaš svjedoči videolinkom iz zgrade tužiteljstva u Budimpešti.

- Školovanje sam završio u SSSR-u i to je odredilo i moj poslovni put. Radio sam u industriji nafte i plina, prvo u Gazpromu, a onda u Yukosu gdje sam postao i glavni zastupnik tvrtke za srednju Europu. Tako sam došao u kontakt s Hrvatskom. U toj zemlji kao i u drugim zemljama regije Yukos je sudjelovao u provedbi projekta Družba Adria. Cilj je bio da se ruska nafta prevozi u Hrvatsku, ali projekt nije uspio zbog otpora u toj zemlji, rekao je Fazekaš.

Dodao je kako ga je u proljeće 2009. kontaktirao Stefan Hurliman, direktor Ježićeve švicarske tvrtke Xenoplast. rekao je kako bi mu mogao pomoći oko projekta kroz lobističke usluge. Susreo sam se s njim:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rekao je kako ima ozbiljnu ponudu za mene. Mislio sam da se radi o projektu Družba Adria pa smo pristali platiti 10 milijuna koliko je tražio Hurlimann. Platili smo predujam od 5 milijuna eura, a moram reći kako taj novac nema nikakve veze sa Sanaderom, MOL-om niti Hernadijem, izjavio je Fazekaš.

Na pitanje tužitelja je li imao kontakte s Ježićem tijekom realizacije Družbe Adria, odgovorio je da nije dodavši da poznaje Hernadija.

- Gospodina Hernadija poznajem otkad je došao u Mol, negdje 2000. godine. Nismo prijatelji, ali obraćao sam se u vezi poslova za koje smatram da može riješiti ta razina menadžera, rekao je Fazekaš.

Ostao je kod iskaza koji je dao i na prošlom suđenju. 

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS