Obavijesti

Promo sadržaj

Nastavnici će sudjelovati u prevenciji kockanja mladih

Nastavnici će sudjelovati u prevenciji kockanja mladih
2

Edukacija za primjenu Programa „Tko zapravo pobjeđuje?“ provodi se u suradnji HUZIS-a i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Tridesetak stručnih suradnika i nastavnika srednjih škola s područja Grada Zagreba te Zagrebačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovat će u Edukaciji za implementaciju Programa prevencije kockanja mladih „Tko zapravo pobjeđuje?“ u Hotelu Academia u Zagrebu. Edukaciju provodi tim stručnjaka s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom udrugom za igre na sreću, a trajati će tri dan od 11. do 13. travnja 2019. godine.

Program „Tko zapravo pobjeđuje?“ prvi je hrvatski sveobuhvatan i evaluiran program univerzalne prevencije kockanja mladih, razvijen u okviru projekta „Kockanje mladih u Hrvatskoj“ koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj projekta je izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš, polaznicima će predavati i doc.dr.sc. Dora Dodig Hundrić, Sanja Radić Bursać, prof.soc.ped. i Ana Rakić, prof.soc.ped. 

Što više kolega koji svakodnevno rade s djecom sustavno educiramo, to možemo biti sigurniji da će prevencija biti učinkovitija, te nam je cilj ostvariti standard da učinkoviti preventivni programi budu dostupni učenicima u svim hrvatskim školama.“, poručio je izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš, stručnjak u području ovisnosti o kockanju i razvoju psihoedukativnih i psihosocijalnih intervencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tema prevencije kockanja adolescenata te razvoj prikladnog odnosa prema igrama na sreću kontinuirano se ističe u svim našim aktivnostima. Edukacija kakva će se održati ovom prilikom odličan je način da se stručni pristup prikaže i u konkretnoj situaciji te da se na taj način nastavnici i stručni suradnici učinkovitije mogu obratiti učenicima koji su se susreli s nekim oblicima neprihvatljivog i zakonom zabranjenog ponašanja.“, zaključila je Matea Mateković, predstavnica Hrvatske udruge za igre na sreću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince