Obavijesti

News

Komentari 23

Natječaj Ministarstva trajao je samo 35 sekundi: 'Sve je puno'

Natječaj Ministarstva trajao je samo 35 sekundi: 'Sve je puno'
1

Čak 52,3 milijuna kuna bilo je namjenjeno poduzetnicima koji su informacijskim i komunikacijskim tehnologijama htjeli poboljšati i modernizirati svoje poslovanje

VIDEO

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1940 ljudi. Ovo su njihove priče...

Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT" bio je u utorak otvoren samo 35 sekundi. 

Čak 52,3 milijuna kuna bilo je namjenjeno poduzetnicima koji su informacijskim i komunikacijskim tehnologijama htjeli poboljšati i modernizirati svoje poslovanje. Projektni prijedlozi su 28. kolovoza spremno čekali 11 sati za prijavu. No, unatoč tome što je bio otvoren u najavljeno vrijeme, došlo je do neočekivanog obrata. 

Direktor konzultantske tvrtke Ravencon, Robert Ravenšćak u utorak je prijavljivao tri neovinsna projekta svojih klijenata, no nije dobio informaciju da su prijave uspješno prošle. 

- Kako da sebi, ali i klijentu objasnim da je njegova prijava bila zaprimljena više desetaka sekundi nakon prethodne iako su sve bile prijavljene u gotovo isto vrijeme: točno u 11:00 - kazao je Ravenšćak za Novac.hr. 

Nedugo nakon toga dobili su potvrdu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije da je natječaj obustavljen nakon zaprimanja prevelikog broja prijava. Obavijest Ministarstva stigla je u 12:15, a u njoj je bilo navedeno da je natječaj obustavljen u 11:00:35:44 jer su do tada zaprimili više od 200 prijava.

- Sustav e-Fondovi kao vrijeme podnošenja prijave uzima klik prijavitelja na akciju Podnesi, odnosno klik na 'Da' kao odgovor na pitanje u skočnom prozoru 'Jeste li sigurni da želite podnijeti projektnu prijavu?'. Točno vrijeme jest vrijeme na poslužitelju sustava e-Fondovi koje je postavljeno na srednjoeuropsko (CET) vrijeme. Obrada prijava na predmetni poziv vršena je s odgodom radi optimizacije podnošenja projektnih prijava, i to prema redoslijedu zaprimanja, odnosno podnošenja projektnih prijava prema srednjoeuropskom vremenu - piše u objašnjenju Ministarstva.

U nastavku su istaknuli i da 589 prijava nije obrađeno zbog obustave. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)