Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

NATO: 'Objavili ste povjerljivu kartu koja ugrožava sigurnost'

Narednica prve klase Richardson zamolila je medije da uklone kartu lokacije napada u Afganistanu koju je Damir Krstičević pokazao tijekom jučerašnje konferencije za medije...

Debra Richardson, glasnogovornica NATO-ove misije Resolute Support u Afganistanu, kontaktirala je portal N1 nakon što je MORH na konferenciji za novinare objavio klasificiranu informaciju. Damir Krstičević rekao je na pressici da su u terorističkom napadu u Afganistanu ranjena trojica hrvatskih vojnika i pokazao na kartu lokacije napada. Narednica prve klase Richardson zamolila je N1 da uklone kartu na kojoj je bila ucrtana ruta kretanja napadnutog automobila, jer se radi o sigurnosnoj ugrozi i objavi klasificiranih podataka, što su i učinili.

- Objavljena fotografija vezana za tu priču je povjerljiva i nikad nije smjela biti puštena u javnost. Objava fotografije ugrožava sigurnost koalicijskih snaga u Kabulu - rekla je Richardson.

- Vjerujem da je NATO kontaktirao MORH - dodala je.

DOČEK S POČASTIMA Krstičević: U petak očekujemo tijelo Josipa Briškog u Zagrebu

- Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o sigurnosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informirani, da hrvatska javnost bude informirana. Glavni zapovjednik NATO-a u toj operaciji izražava potporu Hrvatskoj i Hrvatskoj vojsci - komentirao je ministar obrane Damir Krstičević za N1  zahtjev za uklanjanjem fotografija s jučerašnje konferencije.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (158)
  • Ha ha ,koja nesposobnost

    25. 7. 2019,   18:30
  • Američka narednica prca hrvatskog ministra obrane 😀

    25. 7. 2019,   18:25
  • Krstičević, intelektualac teleceg pogleda

    25. 7. 2019,   19:19