Obavijesti

News

Komentari 11

Natpis na novčanici dao im je nadu: 'Oteli su me, živa sam...'

Natpis na novčanici dao im je nadu: 'Oteli su me, živa sam...'
1

Policija je pronašla trag koji bi mogao voditi do djevojčice Mikelle Biggs, 11-godišnjakinje koja je oteta 1999. godine pokraj svoje kuće u gradu Mesa u saveznoj državi Arizona

VIDEO

Novčanica od jednog dolara pronađena u Wisconsinu je posljednja informacija koju je policija dobila o nestanku Mikelle Biggs, 11-godišnjoj djevojčici koja je 1999. godine nestala iz grada Mese u Arizoni dok je čekala kamion sa sladoledima.

- Moje ime je Mikel Bigs oteta sam iz Mese AZ živa sam - piše na novčanici tiskanoj 2009. godine.

Poruka je, procjenjuju istražitelji, napisana dječjim rukopisom. Mikellino ime je krivo napisano, s u is je skoro pa polegnuto, dok je kel u njenom imenu napisano pisanim slovima.

No, istražitelji sumnjaju u autentičnost novčanice. Obzirom da joj je ime krivo napisano, smatraju da se možda radi o groznoj šali. Tvrde kako je apsolutno nemoguće putem novčanice pronaći djevojčicu, čak i kad bi poruka bila autentična.

- To je bila mala iskra nade, ali kad su se dojmovi slegnuli, shvatili smo da ne možemo napraviti ništa po tom pitanju, što je zbilja frustrirajuće - rekao je istražitelj Adam Streubel.

No, slučaj je ponovno postao popularan, a detektiv Steve Berry izjavio je kako ponovno pregledavaju dokaze te ne podcjenjuje tragove koje novčanica može nositi.

- Više i ne dobivamo toliko informacija, no one koje dobijemo uvijek provjerimo. Nadamo se da je baš ta ona koja će nam pomoći u istrazi slučaja - izjavio je Berry.

Podsjetimo, Mikelle i njezina sestra Kimber igrale su se izvan kuće i čekale kamion koji prodaje sladolede. Mikelle je vozila bicikl, a Kimber je otišla u kuću pričati s mamom. Bilo je potrebno samo 90 sekundi da Mikelle nestane. Policija i susjedi brzo su reagirali, helikopter je bio u zraku za 30 minuta otkako je nestala.

Mikellin slučaj bio je jedan od najintenzivnijih u povijesti policije u Mesi. Prikupljeno je oko 800 komada dokaza, a prikupili su i otprilike 10.000 informacija od građana. Brojni letci s njenim licem kružili su gradom, obavljeno je 500 intervjua i pretraženo 35 napuštenih tunela koji su vodili do rudnika.

Istražitelji su čak pretražili svaki kamion koji je prodavao sladolede i ispitali svakog vozača, piše USA Today.

No, nigdje nije bilo ni traga.

Jedan od glavnih detektiva na slučaju, Jerry Gissel, rekao je kako su dokazi pokazali da je Mikelle bježala od nekog kad je oteta.

- To nije bio netko koga je poznavala. Bacila je bicikl na pod i počela trčati prema doma. Iz džepa su joj ispale kovanice za sladoled. Netko ju je zgrabio i, kako vjerujemo, ugurao u auto te otišao - rekao je Gissel u intervjuu 2009. godine.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu