Obavijesti

News

Komentari 56

Naučila je hrvatski: Djed i baka žele se brinuti o curici iz parka

Naučila je hrvatski: Djed i baka žele se brinuti o curici iz parka
1

ODLIČNO SE SNAŠLA Djevojčica koju su lani u studenom pronašli u parku u Velikoj Gorici još je u Nazorovoj. Vesela je, prihvatila je tete i postala pravi vođa

VIDEO

Gospa, srce mi je puklo kad sam čuo da nas optužuju da trgujemo djecom. Ja i moja žena (46) imamo pet sinova i pet kćeri te 20 unučadi! U romskim je obiteljima normalno da imaju puno djece. I curica iz Doma u Nazorovoj je naša unuka, kunem se, govori nam djed (46) djevojčice.

Izgubljenu djevojčicu su lani u listopadu pronašli prolaznici u velikogoričkom parku. No punih mjesec dana nitko njezin nestanak nije prijavio. Kako malena nije razumjela ni riječi hrvatskog, isprva se mislilo da se radi o djetetu izbjeglici koje je zaostalo u prvom izbjegličkom valu. 

Majka djevojčice se preudala

No kada joj je u gotovo svim novinama objavljena fotografija s apelom roditelja da se jave, javila se prava obitelj.

- Nazvao me je sin, sav u panici, i rekao mi da je naša unuka u novinama i da je smještena u Domu za nezbrinutu djecu. Nismo vjerovali, no kad smo prelistali novine i uvjerili se da je to naša curica, odmah sam otišao u Dom za nezbrinutu djecu - govori djed i nastavlja:

- Malena ne priča hrvatski, kao ni njezin tata. U Nazorovu sam sa sinom nekoliko puta dolazio posjetiti unuku, ali neka žena na 1. katu nije nam dala da je vidimo. Iako su svi papiri čisti i uredni, kako se ispostavilo, policija je sredinom studenoga upala u našu kuću kao da smo kriminalci te pritvorila moju ženu i mene. Našu unučad su strpali u Dom za nezbrinutu djecu, a nas u Remetinec na sedam dana. Kad su shvatili da su to doista naši unuci, pustili su i njih i nas, i evo, kao što vidite, oni žive tu s nama – govori djed u svojoj raskošnoj kući u selu nadomak Velike Gorice.

Kad su se doselili, na tom je mjestu bila prava straćara koju su kupili na dražbi. Sad je na tom mjestu moderna, velika, iznimno uredna i održavana kuća s velikim dvorištem. Čitav život, kaže mladoliki djed, pošteno je radio vozeći šlepere s voćem i povrćem od Španjolske, Italije, Portugala i Francuske, a sa suprugom se prije nekoliko godina iz Italije doselio u domovinu.

- Vratili smo se živjeti u našu zemlju i nikakvih problema dosad nije bilo. Naša unuka rođena je u Švicarskoj, a prije godinu i pol dana krstili smo je u crkvi u centru Zagreba - objašnjava mladoliki djed za kojega su, kaže, u zatvorskoj ćeliji bili uvjereni da je otac, a ne djed djevojčice o čijem su se slučaju raspisali mediji.

Kako priča, između oca i majke djevojčice stvari već dugo nisu štimale te su se razdvojili. On se vratio svojim roditeljima, a ona je s blizankama ostala kod svojih roditelja u Sesvetama. No nakon nekog vremena, pojavila se na njihovu kućnom pragu, i to baš na dan kada im je unuka nestala.

- Došla je ovdje k nama da se s našim sinom dogovori što će dalje. Otišli su u park, a on se nakon toga vratio kući i ispričao nam da su se posvađali jer ga je optuživala da ima drugu. Čak ga je izgrebala po rukama. Obje djevojčice ostale su s njom u parku, a onda nakon mjesec dana šok i nevjerica - pripovijeda nam djed dodajući kako očekuje da mu uskoro vrate unučicu.

- Mi se možemo i želimo brinuti o njoj, ne želimo i ne možemo dopustiti da ide na posvajanje. Kako smo čuli, njezina majka je u Italiji, udala se za nekog čovjeka od 40 godina. Moj sin, a njezin otac, je lijep čovjek, nije klošar, nije budala, nego brižan tata i radišan dečko. I on jedva čeka da mu se kći vrati – povjerio nam je djed.

Posvađali se u parku

Pohvalio se da će supruga i on opet postati djedovi.

- Fala Bogu, trudne su mi snahe, imat ćemo još mnogo unučadi, obožavamo djecu. Samo da im Bog da sreću i zdravlje - zaključio je sretni djed kojem samo “izgubljena” unuka nedostaje da uživa u potpunoj sreći.

Za ovu obitelj ni susjedi nemaju ružne riječi. Smatraju ih pravom gospodom, iznimno pristojnima i urednim ljudima.

Očekuju još unučadi

A dok se vodi postupak na Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, “izgubljena” djevojčica i dalje u Nazorovoj čeka povratak u svoju obitelj i raspetljavanje cijele situacije. Kako nam je ispričala ravnateljica Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj Jasna Ćurković Kelava, donedavno plaha i uznemirena curica odlično se prilagodila.

- Izvrsno je, već jako dobro govori hrvatski, prihvatila je sve tete i postala pravi vođa. Za nju nije dugotrajno rješenje ostati u domu, treba riješiti da je preuzme njezina biološka obitelj - kaže Ćurković Kelava.

Iz velikogoričkog ŽDO-a neslužbeno doznajemo kako se i dalje intenzivno traga za majkom djevojčice, kojoj se od listopada gubi svaki trag.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.