Obavijesti

Promo sadržaj

Nautika u trendu rasta: predstavlja se u 7 paviljona

Nautika u trendu rasta: predstavlja se u 7 paviljona
5

Novu poslovnu godinu, u znaku proslave 110 godina rada i djelovanja Zagrebačkog velesajma, obilježava iznimno posjećen sajamski termin predvođen s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću

Izravni kontakti s potencijalnim kupcima i izravno ugovaranje poslova, kao način komunikacije koji je odolio i najsuvremenijim tehnologijama, svoje će prednosti pokazati na ovogodišnjem izdanju  Nautike, Hotel&Gastroteha, Danima lova i ribolova te na Festivalu maslina. 

Nautika, kao najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom 28. izdanju od 20. do 24. veljače 2019., predstavit će u sedam punih paviljona više od 300 izlagača sa preko 280 atraktivnih plovila, što predstavlja rast izložbene površine od 8 % i porast izloženih plovila za 11 %. 

Zagrebački nautički sajam rezerviran je za susrete s prepoznatljivom domaćom kvalitetom i inovativnim rješenjima u brodogradnji, prezentacije novih i atraktivnih plovila te bogatu nautičarsku ponudu koja je Nautici donijela prestižan naslov sajma s najpotpunijom ponudom. 

Na sajmu će biti prisutni gotovo svi najznačajniji hrvatski brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte, Bura brodovi, Arba, Tušek, Bimex, Leidi, Ramina, JK Nautika, Barracuda, Sykora, Terra Nauta,...

Zagrebački velesajam tijekom pet dana bit će mjesto susreta nautičara i svih zaljubljenika u more i morske aktivnosti koje će dočekati atraktivna plovila svih vrsta i veličina, bogata ponuda vanbrodskih motora, oprema i pribor za brodove i jahte, oprema za ronjenje i ribolov, nautička odjeća i obuća.

Nacionalni park Kornati predstavit će izložbu fotografija „Bažokić“ – priča o Brodu, Gospodaru i Posadi. Postava izložbe nastala je prema ideji arhitekte Nikole Bašića, tvorca morskih orgulja u Zadru.

Pažnju posjetitelja privući će i izložena neretvanska lađa uz koju se predstavlja priča o Maratonu lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča te kraća zagrebačka verzija Maratona lađa na Jarunu.

Kao i svake godine sretne posjetitelje obradovat će i vrijedne nagrade naših sponzora: vikend krstarenje za 6 osoba na jahti MIRAKUL 30 Hardtop i SurfStepper Hobie.

Sinergija četiri sajma u svrhu snaženja turističke ponude

U istom terminu održat će se i sajmovi Hotel&Gastroteh, Dani lova i ribolova i Festival maslina.

Na Hotel&Gastrotehu svoje sudjelovanje potvrdile su najznačajnije hrvatske tvrtke iz HoReCa sektora. Izložbeni dio sajmova kao i svake godine prati bogat prateći program: edukativne prezentacije i radionice te degustacije tradicionalnih jela za posjetitelje, CRO TOP 10 - natjecanje najboljih hrvatski kuhara te demonstracije preciznih slastičarskih tehnika.  

Zbog velikog interesa izlagača i posjetitelja Dani lova i ribolova ponovno su na kalendaru sajmova i u veljači, svega četiri mjeseca nakon prošlog sajma. Pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje i edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa. Za sve posjetitelje na Danima lova i ribolova  organiziran je prateći program: Diorama, izložba divljih prepariranih životinja, lovački gastro show, gađanje zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom, izložba zmija Zoološkog vrta Grada Zagreba. 

Promocija masline kao zdrave namirnice, okupljanje najboljih maslinara i struke koja sudjeluje u stvaranju izvrsnog maslinovog ulja – sadržaj je 4. Festivala maslina koji će se održati tijekom vikenda, 23. i 24. veljače. Očekuje se sudjelovanje velikog broja maslinara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Posjetitelji će na jednom mjestu saznati sve novosti o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ulja, kupiti najbolja ulja provjerene kvalitete, odabrati opremu i sredstva za maslinarstvo te kušati jela u kojima se koristi maslina i maslinovo ulje. 


Cijena ulaznice za sva četiri sajma iznosi 30,00 kuna, a radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati, u nedjelju do 18,00 sati.

Pred nama su sajmovi zanimljivi poslovnoj i širokoj publici te na jednom mjestu okupljaju ponudu koja dodatno  osnažuje domaću turističku ponudu ali i daje značajan doprinos razvoju gospodarstva Grada Zagreba.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj