Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Navucite nešto toplije: Vikend i 24. obljetnica Oluje uz - oluju

U prvim će danima kolovoza biti pljuskova i grmljavine, vjerojatno najviše u petak i to ne samo u unutrašnjosti, nego i na većem dijelu Jadrana. Kiša nas očekuje i tijekom produljenog vikenda...

U nastavku radnoga tjedna očekuje nas oblačnije i nestabilnije vrijeme. Hladnije će biti u kopnenom području, pri čemu je najveća vjerojatnost izraženijih pljuskova i grmljavine u petak. I tijekom vikenda, za mnoge produljenoga zbog praznika i obljetnice Oluje u ponedjeljak, teško je vjerovati da će posvuda biti suho. Temperatura će biti uglavnom prosječne za početak kolovoza, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Dubrovnik: Obilna kiša poplavila Stradun | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na Jadranu će biti pretežno sunčano i vruće, ali ne posvude i suho. U četvrtak i ponedjeljak poneki je pljusak s grmljavinom moguć uglavnom na sjevernom dijelu, a u najnestabilniji petak i južnije. Buru i maestral u petak će samo prolazno i kratkotrajno zamijeniti jugo i jugozapadnjak.

U Istri je za sutra izdano i narančasto upozorenje (opasno vrijeme) zbog grmljavinske oluje i obilne kiše. 

Prema prognozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar' u srijedu će visoka koncentracija peluda korova biti u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, ali nekima na jugu može smetati i umjerena koncentracija.

Tema: Hrvatska

Komentari (58)
  • Kako drukcije

    1. 8. 2019,   09:42
  • Jel ovo na desnoj slici dovoljno toplo za navuci? Moze i bez ovih zutih detalja nije problem.

    1. 8. 2019,   10:53
  • Odvratno mi je to kada netko vozi i melje na mobitel..

    1. 8. 2019,   09:46