Obavijesti

News

Komentari 120

'Ne bih govorio da ću otići da ne vjerujem sebi ili ovoj Vladi'

'Ne bih govorio da ću otići da ne vjerujem sebi ili ovoj Vladi'
1

Ukoliko se ne osjeti buđenje gospodarstva i rezultat, onda odlazim, istaknuo je Čačić. Kaže kako će pokušati probuditi privatni i državni sektor zbog investicija

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić komentirao je rast cijena goriva u Dnevniku Plus te je istaknuo kako Vlada objektivno može intervenirati sugestijama i skidanjem trošarina. 

- Sugestija je imala solidan temelj s tim da smo oslobodili INA-u dva posto zdravstvenog doprinosa. Tako je u ravnoteži porast PDV-a. Taj udar nije trebalo ugraditi u cijene - rekao je Čačić. Dodao je i kako Slavko Linić očekuje da situacija s naftom neće eskalirati, a ukoliko eskalira, radi se o par desetaka lipa.

Čačić je rekao kako je Vladi plan da do lipnja definira zakonski i kadrovski okvir predviđenih projekata. Ističe da će se sljedeći tjedan znati konkretni projekti, dinamika i odgovorni ljudi te način na koji će financijski pratiti sve projekte. Potpredsjednik Vlade kazao je i da planiraju dići dobit na investicijama za 50 posto.

- Pokušat ćemo probuditi i privatni sektor, jer je u goroj situaciji nego državni sektor - komentirao je Čačić. Kaže ako BDP padne za dva posto da je to odgovornost Vlade, za što mora i preuzeti odgovornost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ukoliko se ne osjeti buđenje gospodarstva i rezultat, onda odlazim. Da ne vjerujem u Vladu i u sebe to ne bih govorio. Bitno za porast BDP-a je i utjecaj investicija - rekao je Čačić. 

Radimir Čačić komentirao je i ocjenu kreditnog rejtinga Hrvatske koju je procijenio Fitch te je rekao da je to veliki uspjeh za Hrvatsku, s obzirom da je cijela Europa pala. Istaknuo je da je to više nego što je ijedna Vlada dobila. Komentirao je i kako Hrvatska nema gotove velike projekte te se na tome mora intenzivno raditi. Čačić kaže i kako Hrvatska treba ljude koji su u stanju nositi konkretne zadatke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina