Obavijesti

News

Komentari 444

'Ne bih se čudio da promijene i ulicu koja nosi ime moga oca'

'Ne bih se čudio da promijene i ulicu koja nosi ime moga oca'
1

Odnos prema Hrvatima i Hrvatskoj, prema Hebrangovu mišljenju, najbolje opisuje Titova rečenica: “Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Hrvati imati svoju državu”, kaže Hebrang...

VIDEO

Moje mišljenje o promjeni imena Trga maršala Tito je kao i mišljenje svakog potomka kojem je maršal pobio obitelj. Ni jedan trg se ne bi trebao zvati po njemu, rekao je saborski zastupnik Andrija Hebrang.

Tvrdi da je Tito svoj put prema uspjehu krčio ubijanjima, a njegov odnos prema Hrvatima i Hrvatskoj, prema Hebrangovu mišljenju, najbolje opisuje Titova rečenica: “Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Hrvati imati svoju državu”. Zbog toga Hebrang smatra da je odluka o promjeni imena Trga maršala Tita potpuno ispravna.

No probleme s Titom nemaju samo zagrebačke vlasti. U Šibeniku je prije dvije godine HDZ-ova većina u Gradskom
vijeću ukinula Titovo ime iz naziva središnjega gradskog trga. Tako je Poljana maršala Tita preimenovana u Poljanu. U Primoštenu je probleme pak stvarala Ulica dr. Franje Tuđmana. Stipe Petrina je tamo prije četiri godine započeo detuđmanizaciju i Tuđmanovoj ulici vratio srednjovjekovni naziv Mala Raduča.

Petrina je, naime, puno puta rekao kako smatra da je Tuđman sveopćom rasprodajom i privatizacijskom pljačkom uništio budućnost hrvatskog naroda. No nasilje s nazivima ostaje i nije ništa više od toga. Niti je Malu Raduču itko od Primoštenaca ikad zvao Ulicom dr. Franje Tuđmana niti su Šibenčani govorili da idu na Poljanu maršala Tita. Šibenska Obala dr. Franje Tuđmana za Šibenčane je uvijek bila i ostala - riva. Zanimljivo, Google maps ne priznaje oduzimanje Titova imena središnjem šibenskom trgu, dok milosti za Tuđmanovu ulicu u Primoštenu nije imao.

- Danas glavu diže jugokomunistička guja koja želi nametnuti istine koje odgovaraju Brozu i sljedbenicima. Ne bih se čudio da promijene naziv ulice koja nosi ime mojeg oca - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 444
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović