Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne dam da politički protivnici lijepe etikete ni Vladi ni HDZ-u'

None Foto: Nova TV

Ministrica Žalac ili ministar Tolušić ili ministrica Murganić su dio stranke. Oni će to biti i dalje. Odradili su svoju dionicu i sada će netko drugi nastaviti, rekao je premijer u Dnevniku Nove TV

Sjećate se kako se krenulo rušiti ministra znanosti i obrazovanja, a nismo ni krenuli, na temelju neke benigne, efemerne i nebitne fusnote. Jednog, drugog, trećeg, četvrtog, petog, šestog i tako cijelu Vladu?, pitao je premijer novinara Nove TV Mislava Bagu.

VIDEO: SMJENA MINISTARA Plenkovićeva rekonstrukcija: Idu Murganić, Tolušić i Žalac

Andrej Plenković u intervjuu za Dnevnik Nove TV objasnio je razloge zbog kojih je krenuo u rekonstrukciju Vlade. Za stvaranje nestabilnosti, pritom je optužio političke protivnike.

- Destruktivnost našeg političkog protivnika i oporbe je bila tolika da, praktički, želi stvoriti atmosferu nestabilnosti, defokusiranja od bitnog, lijepljenja etiketa Vladi i HDZ-u koje ne da ne postoje, nego ja ne dam da mi prišiju - rekao je premijer.

ČLANICA KLAPE ARIJA Ovako pjeva nova ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Tvrdi da postoje tri temeljna razloga zbog kojih je rekonstruirao Vladu.

- Prvi je da ostvarujemo ciljeve našeg programa. Ovo je Vlada koja ima rezultate. Pogledajte gospodarski rast, pogledajte fiskalnu konsolidaciju, pogledajte strukturne reforme, pogledajte ulaganja, pogledajte dizanje minimalne plaće, mirovina, najnižu stopu nezaposlenosti, povećanje zaposlenosti, provođenje reformi u apsolutno svim segmentima rada ove Vlade. I to vidi onaj tko hladnije gleda, bez srdžbe ili političkog cilja. To su činjenice koje stoje kao postignuća ove Vlade. Kad dođete u političku situaciju, mi smo, prije svega, u politici. I ja u politici moram donositi odluke u nekom trenutku koje nisu lagane, koje su teške, ali moram napraviti određene zaokrete - ustvrdio je Plenković.

KRITIKA UPUĆENA PREMIJERU Bernardić tvrdi: Rekonstrukcija Vlade je prikrivanje kriminala

Na pitanje zašto je iz Vlade otišla ministrica Gabrijela Žalac, odgovorio je kako to nema veze s njezinim radom.

-  Ministrica Žalac je članica HDZ-a. Ministrica Žalac ili ministar Tolušić ili ministrica Murganić su dio stranke. Oni će to biti. Odradili su svoju dionicu. Sada će netko drugi raditi angažirano na tim temama - zaključio je Plenković.

Tema: Hrvatska

Komentari (84)
  • Nitko im nije ljepio etikete nego sami sebi svojim aferama !

    18. 7. 2019,   20:56
  • Lopov i kriminalac (hadezeovac) se ne postaje zato sto ih ljudi etiketiraju.

    18. 7. 2019,   21:00
  • Tip je potpuno izgubio kompas. Za njegove izjave bi i ludjak rekao da su lude. On otvorenao opravdava kriminal a s tim ga i odobrava. Tu sve staje.

    18. 7. 2019,   21:34