Obavijesti

News

Komentari 198

Ribar izvukao uređaj NASA-e: 'Ne dam ga dok ne plate štetu!'

Ribar izvukao uređaj NASA-e: 'Ne dam ga dok ne plate štetu!'
2

Priča o misterioznom uređaju koji je kod Mljeta pronašao ribar Darko Kunac Bigava iz Podgore ima još misteriozniji nastavak. Čini se da je poslan iz NASA-e. Amerikanci su zvali ribara i traže uređaj natrag

VIDEO

Posada ribarskog broda Marian II sa 140 metara dubine povukla je uređaj koji im je pokidao mreže. Uređaj su 'ulovili' između otoka Mljeta i otočića Svetog Andrije u dubrovačkim Elafitima. Morski.hr poslao je upite i nazvao Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova te PU dubrovačko neretvansku, ali i Američku ambasadu.  Službeni odgovor još im nije stigao ni iz jedne institucije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ribar izvukao lovu od Amerikanaca 01:22

Ali zato neslužbene informacije 'cure na sve strane'. Ribar Darko Kunac Bigava za Morski.hr je potvrdio da su ga jutros radio vezom kontaktirali preko VHF kanala 16 s američkog vojnog broda i da su uređaj tražili natrag. To bi bila i prva potvrda podrijetla pronađene, čini se ipak, vojne 'igračke'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Što je sad ovo?! Ribar u blizini Mljeta izvukao čudnu 'kutiju'
Što je sad ovo?! Ribar u blizini Mljeta izvukao čudnu 'kutiju'

Ne dam ga dok mi ne plate'

- Zvali su me priko VHF-a. S njima je Hrvatska obalna straža. Traže da im ga vratim, a ja ne dam dokle se šteta ne isplati, rekao je ribar Kunac koji je jučer ispričao da mu je uređaj na mrežama ostavio štetu od oko 20 tisuća kuna. Još lažu da je bio radio oglas. Provjerio sam preko obalne radio postaje Dubrovnik i nema nikakvog oglasa - ispričao je Darko Kunac Bigava kojeg je zvao i lučki kapetan na kojeg, kažu, rade pritisak da Kunca zamoli da vrati uređaj. 

- Eto, hrvatski časnik obalne straže laže hrvatskog ribara i sudionika Domovinskog rata koji mu je državu stvorija i da posal i uniformu. Zanimljivo - ispričao je Darko Kunac Bigava.

'Kažu da imaju dolare, čekaj da ja to preračunam'

Amerikanci mu znaju i nadimak 'Bigava', čuo ih je da ga spominju.

- Opet su me zvali na radio stanicu, pa na kraju i na mobitel. Pričao sam s našim ljudima, mislim da je jedan od njih poručnik korvete. Ponovio sam im da ne dajem ništa bez naknade štete! Rekli da će se javit. Onda je zvao lučki kapetan iz Dubrovnika i da su njega zvali i rekli mu da ja to vratim i da će mi štetu nadoknaditi. Nisam htio pristati na nikakva obećanja, nego ja njima ovo, a oni meni neka plate odmah jer šteta nije mala. Rekli su da zapovjednik ima novca.

- Maltretiraju me psihički. Osim mog imena i prezimena čuo sam da spominju i nadimak „Bigava“, znači da su čitali što je pisalo na portalu jutros. Na kraju su mi rekli da zapovjednik ima dolare na brodu, pa sam im odgovorio da moram izračunat koliko je to dolara. Ono šta me najviše ražalostilo je da mi se na telefon javlja hrvatski časnik obalne straže s palube stranog broda i kaže na kraju „Ajde javite mi da ne trošim impulse", kaže Kunac.

Potvrda: Uređaj stigao iz NASA-e

Morski.hr piše da su u međuvremenu dobili i dokument koji potvrđuje da je uređaj u Hrvatsku stigao u studenom i to s adrese Stennis Space Centar, odnosno američkog svemirskog centra NASA-e. 

Doznajemo i to da su Amerikanci (a s time i naše ključne službe, Ministarstvo obrane prije svega) upoznati s razlogom zašto je uređaj tamo ali to ne mogu komentirati za medije. Naš izvor nam nije smio reći više osim da se na adresi pošiljatelja nalazi Maritim tactical control (ili pomorski taktičko-zapovjedni center) koji je vlasnik uređaja.

Na fotografiji možete vidjeti „Waybill nubmer“, odnosno broj pošiljke koji odgovara onome na naljepnici uređaja pronađenog u moru kod Mljeta. U dokumentu možete vidjeti odakle je pošiljka poslana, kuda je putovala i kad je stigla, navodi Morski. 

Navedeni paket putovao je DHL-om, što se može provjeriti i po broju paketa.



 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.