Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nastavnici i učitelji! Zbog čega za vas kažu da ste neradnici?

None Foto: Fotolia

Što hrvatsko društvo nudi mladom profesoru? Dobru plaću? NE. Puno godišnjeg? VIŠE NE. Ugled i status u društvu? Cijene vaš doprinos? NE. Pa tko bi to radio?

Kruži jedan neugodan mit. A to je da se profesori 'luftaju' svaki put kada nema djece u školi... Je li to zaista istina? Koliko smo čuli od profesora to baš nije tako...

 Jeste li znali da i pod praznicima većina nastavnika dolazi u školu? Niste znali... Nismo ni mi... 

Ima još jedan mit... A pa oni rade najviše četiri sata dnevno... Istina je da neki imaju samo četiri školska sata dnevno, ali upućeniji odgovaraju: Jeste li ikada probali govoriti tri puna sata u razredu svaki dan? Jel vam otišlo grlo nakon toga?Jeste li napravili pripremu za taj sat, ispravili sve testove? 

Trebaju li nastavnici uopće braniti svoj posao ili je društvo to koje se treba zapitati zbog čega se više ne poštuje nikakav autoritet. A možda su to vidjeli od roditelja koji bez pardona loše govore o učiteljima svoje djece:  

- Ah, ona žena iz matematike nije normalna. Pa što ona traži od moje djece... - požalili ste se. Koliko puta ste to rekli?. Jesu li vaši roditelji tako i vama govorili ili su vas poslali u sobu da naučite?

Je li politika uplela svoje prste i na ključne funkcije postavila podobne koji su se spremni savinuti kad treba... 

Nisu li za ministre obrazovanja uvijek postavili nekog 'lika iz koalicije stranaka' koji je eto morao prihvatiti to ministarstvo jer su ona dobra bila već podijeljena...

Nisu li prvo nastavnicima i profesorima prvo kresali plaće kad se treba štediti?

To su ta otvorena pitanja... 

Komentiraj, znaš da želiš!