Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne koriste se: Fortenova grupa dala 117 nekretnina na prodaju

None Foto: Fortenova grupa

Nekretnine namijenjene prodaji na stranici su podijeljene prema kategorijama - rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine

Fortenova grupa je krenula s prodajom nekretnina iz netemeljnog poslovanja, a na posebnoj mrežnoj stranici otvorenoj u tu svrhu trenutno se nalazi 117 nekretnina, doznaje se iz te kompanije, koja će do sredine rujna primati neobvezujuće a do kraja listopada obvezujuće ponude za te nekretnine. 

Fortenova grupa je krenula s prodajom nekretnina iz netemeljnog poslovanja, a u tu svrhu je kompanija otvorila posebnu mrežnu stranicu - http://nekretnine.fortenovagrupa.hr - na hrvatskom i engleskom jeziku. 

Na stranici se trenutno nalazi 117 nekretnina u vlasništvu operativnih kompanija grupe, koje su u potpunosti spremne za prodaju te zadovoljavaju sve zakonske propise koji se odnose na kupoprodaju nekretnina. Ponuda nekretnina za prodaju će se redovito ažurirati te će stranica biti nadopunjena novim sadržajem, pojašnjavaju iz Fortenova grupe. 

Ponude za kupnju nekretnina će se zaprimati u dvije faze. U prvoj fazi, u razdoblju od 15. srpnja do 16. rujna, prikupljaju se neobvezujuće ponude, dok će proces zaprimanja obvezujućih ponuda trajati od 30. rujna do 30. listopada.

Nekretnine namijenjene prodaji na stranici su podijeljene prema kategorijama - rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine.

Podaci sa stranice govore da se trenutno prodaje najviše - 109 zemljišta, sedam komercijalnih i jedna nekretnina u kategoriji ostalo. 

Za svaku od tih nekretnina dostupan je detaljan opis stanja i uvjeta prodaje, zajedno s početnom cijenom, kao i upute o načinu slanja ponude za konkretnu nekretninu. Dodatno, za objekte namijenjene prodaji, unaprijed je definiran datum i vrijeme u kojem će se objekt moći obići i razgledati.

Kako se doznaje iz Fortenova grupe, riječ o imovini kompanija koja više nije u funkciji, a u portfelju kompanija iz grupe našla se uglavnom kao posljedica Agrokorovih akvizicija u prošlosti i mahom nikad nije bila aktivirana. Budući da takvih nekretnina ima još, lista nekretnina namijenjenih prodaji će se redovito ažurirati, ponavljaju.

 

Komentari (22)
  • Rasprodaja se nastavlja uz veliku dozvolu zločinačke organizacije HDZ koje je sve ovo i oformila.

    16. 7. 2019,   12:52
  • pošto smo to sve poklonili todoriću sada će borg grupa na čelu sa plenkovićem ubirati plodove svoga rada

    16. 7. 2019,   13:27
  • Bitno da su oni "spasili" Agrokor!

    16. 7. 2019,   13:39