Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

On je prijavio Brkića: Ispitali i čelnika riječkog PNUSKOK-a

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL 2

Naime, u Državnom odvjetništvu, kako se neslužbeno doznaje, bit će ispitano desetak osoba koje su imali veze s nestalim spisom iz Općinskog državnog odvjetništva 2011...

Šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić u utorak nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu nije želio ništa reći o aferi u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije povezuje zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, nekadašnji zamjenik ravnatelja policije.

Nisam ovlašten bilo kakve izjave davati, ovdje sam pozvan, dao sam izjavu… Ima u sustavu odgovornih koji su zaduženi za davanje izjava“, kazao je Barbarić koji je, prema pisanju medija, Brkića još 2011. prokazao kao osobu koja je osumnjičenicima za prostituciju odala da su pod policijskim nadzorom.

Barbarić je, navodno, 2011. sastavio dokumente u kojima stoji da su Brkića dvoje osumnjičenika prokazali kao krticu, iako svoje tvrdnje naknadno nisu ponovili pred istražnim sucem koji je tada vodio istragu.

brkic TOMISLAV KLAUŠKI Ljudi poput Brkića dolaze i odlaze, a HDZ-ove afere ostaju

Spis o tom slučaju u međuvremenu je nestao iz državnog odvjetništva, a glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u petak je rekao da nestanak spisa u ovom trenutku vodi kao propust državnoodvjetničke uprave te da treba utvrditi radi li se o slučajnom propustu ili namjeri.

Slavko Midžor/PIXSELL 'NIJE BIO NI SUSPENDIRAN' Nobilo: 'Politika je odlučila da se Brkića ne odstrijeli, očito je'

Zbog toga je u DORH-u prije Barbarića u utorak ispitan i Brkić koji odbacuje svaku sumnju te tvrdi da je upravo on vodio slučaj okončan uhićenjima i sudskim epilogom. Dodao je da je na razgovor pozvan "u svojstvu svjedoka", da ponovno da izjavu kao i 2011. 

brkic VIDEO: DAO IZJAVU U DORH-U Brkić: Smiješno je i žalosno da se mene sada sumnjiči za to...

Neslužbeno se doznaje da će u Državnom odvjetništvu biti ispitano desetak osoba koje su imali veze s nestalim spisom.

U Državnom odvjetništvu, osim s Brkićem i policajcima koji su bili povezani sa slučajem, žele razgovarati i s tadašnjom općinskom državnom odvjetnicom Željkom Pokupec koja je u međuvremenu otišla iz tužiteljstva, a suočena je i s optužbom da je kao državna odvjetnica pogodovala sinu načelnika zagrebačke policije. Pokupec je u sjedište Državnog odvjetništva došla nešto prije 14 sati.

Komentari (107)
  • Liku treba dati šansu,treba biti šef policije...Neka pola Sabora preseli u bajbuk...Da i veliki dio sudaca,koji su najveća rak rana ove države uz političare... Treba nam šta više policije kojoj je Hrvatska br.1....

    9. 10. 2018,   13:53
  • B. B. mi koji te znamo, kakav si i tko si.. smo uz tebe.. a ostali su nebitni u ovoj banana drzavi

    9. 10. 2018,   13:50
  • jutros vozim niz Vukovarsku a on i kolega (valjda) izlaze van iz zgrade na ulici pred portunom neka najlon vrečica ,čovjek se sagne i baci je u kantu za smeće e pa gospon Božo svaka vam čast

    9. 10. 2018,   14:18