Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Ne može se isključiti ni unutarstranačke obračune"

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Pitanje na tim fotografijama, koje navodno postoje, jest da li je došlo do zloporabe narkotika. Dakle, to je legitimno pitanje, rekla je predsjednica Grabar Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u velikom je intervjuu za Točku na tjedan N1 Televizije između ostaloga komentirala i sporne fotografije na kojima se navodno nalazi ministar Tomislav Tolušić.

U OBILASKU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Kolinda je komentirala slučaj Tolušić: 'To je toliko prljavo...'

"Pitanje na tim fotografijama, koje navodno postoje, jest da li je došlo do zloporabe narkotika. Dakle, to je legitimno pitanje, međutim, koliko sam čula, sam ministar je rekao da će vrlo rado odgovoriti na sva pitanja i da će se vrlo rado testirati na droge", rekla je predsjednica.

Zagreb: Sabor aktualnim prijepodnevnom počeo 11. sjednicu PLENKOVIĆ: "Čvrsto stojimo u obrani integriteta ministra Tolušića"

Upitana je li to po njoj ugroza nacionalne sigurnosti, predsjednica je rekla da sve ovisi o tome tko je te fotografije plasirao u javnost i s kojom namjerom. "Sad ćete mi reći da govorim isto što i premijer Plenković, to je stvarno pitanje za službe i ljude koji se time bave. Dakle, sad kad je već to sve skupa izbilo kako je izbilo, treba utvrditi otkuda te fotografije i tko ih je i s kojom namjerom plasirao. Možda jest, ne bih isključila da je to dio nekakvog hibridnog djelovanja iz nekakve susjedne ili druge države, kojim se nastoji destabilizirati hrvatska Vlada, pa i sama Hrvatska u ovim procesima. A naravno, ne može se isključiti niti unutarstranačke obračune, niti nekakve obračune raznih kriminalnih klanova, ali onda je to opet pitanje za pravnu državu da riješi pitanje organiziranog kriminala i obračune na ovakav način. I u svemu tome, o čemu najviše razmišljam, jesu ministrova djeca, koja se moraju nositi u školi, među svojim kolegama", rekla je predsjednica.

Komentari (22)
  • eee kraljice, koliko brineš o fotomontaži,a Rafinerija se zatvori u Sisku, avioni ,,popadaše,, , Ina ode Mađarima, a od tebe NI RIJEČI!

    26. 1. 2019,   19:13
  • predsjednice kad završi afera tolušić dal se vraćate svojoj žestokoj borbi protiv mita i korupcije u RH koja traje 27 godina, a kraja se ne vidi

    26. 1. 2019,   19:21
  • Koga više zanima što KGK govori. Postala je totalno irelevantna. Sama je sebe derogirala, dezintegrirala i pokazala u pravo svjetlu. Sve bila je laž i obmana.

    26. 1. 2019,   19:04