Obavijesti

News

Komentari 8

'Ne može se u starkama ići na požarište, nisi napravio ništa'

'Ne može se u starkama ići na požarište, nisi napravio ništa'
1

Policija ne nalazi ljude koji su ga podmetnuli, gradonačelnik obilazi požarište i očito je da naš gradonačelnik prešutno podržava takav kaos, rekao je Maras u Saboru...

VIDEO

U Saboru jedna od tema je požar u CIOS-u. Gordan Maras (SDP) upozorio je da to odlagalište otpada gori već četvrti put u četiri godine, policija istražuje, a rezultata još nema. Prozvao je gradonačelnika Milana Bandića jer stotine tisuća građana trpi svaki put zbog tog požara. 

- Ne može se u starkama obići požarište i reći da si napravio sve, jer nisi napravio ništa. Gradonačelnik Grada Zagreba je ostavio na cjedilu svoje sugrađane iz Stenjevca i mora biti svjestan da nosi i on odgovornost nedjelovanja, državne i gradske razine, kada je pitanje požarišta u CIOS-u - rekao je Maras.

Kako bi dokazao da mu je stalo do građana Maras je Bandića pozvao da ponudi nagradu od milijun kuna za otkrivanje počinitelja, koji su podmetnuli požar u nekoliko navrata. 

- Građani ne mogu biti taoci poslovnih odnosa između grada i privatne tvrtke, ne mogu biti taoci zbog prijateljstva, poduzetnika i gradonačelnika i ne mogu biti taoci zbog sukoba interesnih skupina. Građane trebamo staviti na prvo mjesto i moramo omogućiti da se te stvari rasvijetle - poručio je Maras. 

Anka Mrak Taritaš (GLAS) stanku je iskoristila kako bi progovorila o devastaciji jednog od najznačajnijih objekata u Gradu Zagrebu - Meštrovićev paviljon na Trgu žrtava fašizma. Ustvrdila je kako su Zagrepčani, kada je u pitanju upravljanje zagrebačkog gradonačelnika, navikli na svašta, ali ova devastacija je bez presedana. Podsjetila je da je riječ o zaštićenom objektu, a iako Zakon o zaštiti kulturnih dobara propisuje da je za bilo kakve radove potrebno prethodno odobrenje, koje je upravni postupak, što naravno se nema.

- Meštrovićev paviljon je napravljen tako da imamo postament od tri velike stepenice na kojima se sjedilo. Te stepenice su bile napravljene od blokova od bračkog kamena, koji su maknuti. I što će se napraviti? Betonirat će se nove stepenice, koje će se oblačiti u kamen ,koji je s područja Vrsine nedaleko od Zadra. Nešto što je nezapamćeno. Što bi mi mislili o bilo kome tko bi došao pred sliku Mona Lise i rekao da frizura nije baš primjerena i da bi je trebalo promijeniti - izjavila je Mrak Taritaš. 

Ustvrdila je i kako je stanje alarmantno. 

- Kolega iz HDZ-a, svaki put kad izađete iz stranke, morate čvrsto žmiriti da ne vidite tu devastaciju. Gospodin Bandić je vaš koalicijski partner i na državnoj razini i na razini grada Zagreba. Kada netko je lopov i onaj tko drži lojtre jednako je kriv. Odgovornost je i na vama za štetu koja je napravljena - ustvrdila je Mrak Taritaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...