Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne možemo otkriti u kojem je statusu ispitan Milijan Brkić'

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Brkić je navodno prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u 'aferi SMS'

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u nedjelju zbog tajnosti izvida, nije novinarima rekao u kojem je statusu u aferi SMS, prije nekoliko dana ispitan zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, a ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nisu željeli komentirati tu situaciju, poručivši da policija i DORH trebaju raditi bez ikakvog pritiska sa strane politike.

OGLASILA SE I POLICIJA Brkić osumnjičen u aferi SMS: Presretao poštu bivše žene?

Brkić je prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u 'aferi SMS'.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, na upite novinara danas u Jasenovcu ponovio je očitovanje Ravnateljstva policije kako su u sklopu istraživanja afere SMS otkrivena druga kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

No zbog tajnosti izvida ne može iznijeti više detalja pa su i dalje bez potvrde ostali medijski navodi po kojima je vezano za  aferu SMS, u svojstvu osumnjičenika ispitan i Milijan Brkić.

- Policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s Državnim odvjetništvom i kao i u svim drugim kriminalističkim istraživanjima prikuplja obavijesti od građana i ispituje, ako je potrebno, osumnjičenike, kazao je Milina novinarima u Jasenovcu, gdje je nazočio službenoj državnoj komemoraciji u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac.

Dodao je da ne može otkriti u kojem statusu je ispitan glavni tajnik HDZ-a, zbog tajnosti izvida.

Upitan hoće li biti još privođenja, rekao je da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Zagreb: Izjava ministra Božinovića nakon sastanka s Gillesom de Kerchovom | Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković novinarima na komemoraciji nisu željeli komentirati tu situaciju.

Jandroković je kazao da nema više informacija od onih koje su objavljene jučer u medijima, a nije želio niti procjenjivati hoće li i koliko to nanijeti štete stranci u predizbornoj kampanji za predstojeće EU izbore. Rekao je i kako se s Brkićem nije čuo.

- Pustimo da policija i DORH naprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike, kazao je ministar Kuščević.

Na upit predstavlja li to uteg stranci i hoće li od Brkića tražiti da se povuče, kratko je odgovorio da HDZ ima najbolju listu za europske izbore, kandidate i program i da će sasvim sigurno biti pobjednici na izborima za Europski parlament.

Ne boji se, kaže, da će oporba to iskoristiti u kampanji i da će Brkić biti među prvim temama.

Komentari (83)
  • Svi sve znaju. Naravno da je duboko uvućen u SMS aferu kao i u aferu elitne prostitucije. Kao što se i zna da je ovo unutarstranački obračun, a pri tome se iskorištava obavještajan sustav za privatne potrebe. Ali svi se prave ludi i ponavljaju floskulu neka institucije rade svoj posao.

    14. 4. 2019,   14:24
  • Milijan Brkić drma hrvatskom policijom i sudstvom. Nalazi se u nizu afera iz kojih se stalno izvlači. Da dokument iz državnog odvjetništva vezanog za njegovu aferu nestane samo tako i pri tome se na to zažmiri kao da se ništa nije desilo. Pa nisu taj dokument držali u kafiću da je mogao naići i uzeti bilo tko. Za to sto je nestao svi odgovorni trebaju dobiti otkaz i zabranu da se zaposle bilo gdje u državnoj firmi. Ovog Brkica ne mogu gledat više sramota najveća od čovjeka. On i brat Jozo uništavaju lijepu našu svojim prevarama i kriminalnom pri tome ne odgovaraju. Jozo i Milijane sramote dvije vratite se otkud ste došli.

    14. 4. 2019,   14:24
  • Nije teško za pogodit , Vaso je ispitan u statusu svetca...

    14. 4. 2019,   14:24