Obavijesti

News

Komentari 30

'Ne možemo više ni brojati mrtve, žele nas dokrajčiti!'

'Ne možemo više ni brojati mrtve, žele nas dokrajčiti!'
6

Vladine snage ušle su u tri kuće u Homsu, ubivši tri 'nenaoružane' obitelji - ukupno 20 ljudi. U jedanaest mjeseci ubijeno je čak 400 djece, a još toliko ih je zatvoreno

VIDEO

Najmanje 47 ljudi je ubijeno u krvoproliću u sirijskom gradu Homsu u srijedu, samo nekoliko sati nakon što je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov 'pohvalio predanost' sirijskog predsjednika na okončanju nasilja. 

Vladine snage ušle su u tri kuće u Homsu, ubivši tri 'nenaoružane' obitelji - ukupno 20 ljudi, tvrdi sirijski opservatorij za ljudska prava.  Jedan oporbeni aktivist, Omar Shakir, nakon što je posjetio i nazvao bolnice u tri četvrti tvrdi da je ukupan broj poginulih 54, javlja CNN.

- Granatiranje grada ne prestaje. Tenkovi pucaju po zgradama - rekao je Shakir dodavši kako ranjene moraju prevoziti do loše opremljenih, improviziranih, medicinskih kampova, jer su vladine snage raketom pogodile jednu bolnicu dok su drugu zauzele Assadove snage. 

Nakon 11 mjeseci, koliko već traje pobuna, situacija je od nepodnošljive postala nezamisliva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tražimo da se uvede zona zabrane leta i da se Slobodnu sirijsku vojsku opremi boljim oružjem. Tada ćemo poraziti Assadove pse - rekao je Omar Shakir 

- Ne možemo više ni brojati poginule. Žele nas dokrajčiti - rekao je Muhamed Salih, stanovnik Homsa, dodavši da su glasne eksplozije u srijedu započele već u pet ujutro.

Čak ni u kućama nitko nije siguran. Vladine snage kreću se od kuće do kuće rušeći zidove. Ne žele izlaziti na cestu jer bi se tamo mogli sukobiti s oporbenom vojskom.

- Od međunarodne zajednice tražimo da se uvede zona zabrane leta i da se Slobodnu sirijsku vojsku opremi boljim oružjem. Tada ćemo poraziti Assadove pse - rekao je Shakir.

Do sada ubijeno 400 djece, još toliko ih je zatvoreno

Prema izvješću UNICEF-a u Siriji je do kraja siječnja ubijeno 400 djece, a više od 400 je pritvoreno. - Imamo i izvješća prema kojima su djeca proizvoljno uhićena, mučena i seksualno zlostavljana dok su se nalazila u zatvoru - rekla je u utorak glasnogovornica UNICEF-a Marixie Mercado. 

No, napori da se provede rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a protiv sirijskog režima nekoliko su puta propali zbog veta Rusije i Kine.

Susan Rice poručila Assadu: Tvoji dani su odbrojani

Američki dužnosnici u utorak su jasno rekli kako su izgubili strpljenje s al-Assadom. 

- Tvoji dani su odbrojani. Vrijeme je da predate vlast odgovorno i mirno  - rekla je Susan Rice američka veleposlanica u UN-u.

Unatoč diplomatskom i ekonomskom pritisku, Pentagon i američko središnje zapovjedništvo navodno su počeli raditi preliminarnu reviziju američke vojne sposobnosti kako bi pripremili nekoliko opcija ako ih predsjednik Obama uputi na intervenciju u Siriji, piše CNN.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a