Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne možeš biti ministar, ni tajnik, ali možeš zastupnik!'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Maras apostrofira i objašnjenje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kako „Kuščević nije najgori“, a HDZ proziva da pokazuje potpunu neprincipijelnost u obnašanju javne vlasti

SDP-ov Gordan Maras (SDP) i zastupnici Mosta opetovano su u četvrtak problematizirali povratak bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića u zastupničke klupe, a Marasu su, pak, žestoko uzvratili HDZ-ovi zastupnici.

Poruka HDZ-a je jednostavna, ne možeš biti ministar, ni politički tajnik, ali možeš zastupnik, rekao je Maras, navodeći kako Kuščević u Sabor dolazi nakon što se s premijerom dogovorio da dade ostavke na spomenute dužnosti „zbog netransparentnih postupaka, moguće i korupcije“.

" Zašto je Kuščević otišao iz Vlade i s mjesta političkog tajnika kad vam je najnormalnije da nam se sutra pridruži u Saboru?" pitao je kolege iz HDZ-a u raspravi o aktiviranju Kuščevićeva zastupničkog mandata, zbog čega će Sabor napustiti njegova zamjenica Sanja Putica.

Spašavanje gole kože

Maras apostrofira i objašnjenje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kako „Kuščević nije najgori“, a HDZ proziva da pokazuje potpunu neprincipijelnost u obnašanju javne vlasti.

 Tvrdi i da „takozvana“ rekonstrukcija Vlade ima za svrhu samo „oprati imidž“ premijera i pokazati „to je novi, umiveni HDZ“ koji kao takav ulazi u zadnju godinu mandata.

Spašavanje gole kože, to je rekonstrukcija premijera, ustrajava Maras i optužuje aktualnu Vladu da je najkorumpiranija od 90-ih, „iako je konkurencija jaka“.

 Josip Borić (HDZ) Marasu uzvraća kako se isto radilo i u njegovoj Vladi. Premijer Milanović smijenio je ministra financija Slavka Linića koji se vratio u Sabor, no to nije bilo dovoljno pa ste ga izbacili iz stranke, osim toga, u Sabor su se, nakon ministarskih mandata, vratili i Jovanović i Ostojić i sve vam je to bilo normalno, podsjetio ga je.

Kršio narodnu volju, pa postao narodni zastupnik

 Za vašega ministarskog mandata više tisuća gospodarskih subjekata moralo je staviti ključ u bravu, a vi danas sjedite u Saboru, uzvratio je Marasu HDZ-ov Ante Plazonić, poručivši da je Kuščevićevo pravo konzumirati mandat koji je osvojio na izborima.

 "To je točno, ali ako je neprihvatljivo da Kuščević bude politički tajnik i ministar, je li onda neprihvatljivo da bude član Kluba HDZ-a"? pita Nikola Grmoja iz Mosta, stranke koja bivšeg ministra proziva da je ukrao narodni referendum.

 Čovjek koji je kršio narodnu volju, postaje narodni zastupnik, Most to ne podržava, poručio je Marko Sladoljev.

 Zastupnici nisu imali primjedbi na zahtjev SDP-ova Ivana Klarina da mu se aktivira mandat, a time iz Sabora odlazi Marija Alfirev.

 Suglasili su se i da Tomislava Sokola (HDZ), koji je izabran u Europski parlament, u Saboru zamijeni načelnica Jasenovca Marija Mačković.

 

Komentari (5)
  • Pa, ne znam kako da vas nazovem, a da nekoga ne uvrijedim, da imate iti zrno poštenja, obraza i ljubavi prema Hrvatskoj i hrvatskim građanima, teško da bi Vas 10 bilo u saboru.

    11. 7. 2019,   17:31
  • sabor je postao odlagalište nemoralnih ljudi povezanih sa kriminalom dok u vladi nije ništa bolje - hdz je uspio politiku i političare dovesti na najniže grane jer čim se spomene politika to ne znači ništa dobro -samo šteta

    11. 7. 2019,   17:09
  • Da se ne lažemo , svima nam je jasno što je to kradeze , svima nam je jasno što je to svedrp . Naša je krivnja što se ove dvije zločinačke udruge smjenjuju na vlasti i što uništavaju hrvatski narod . Sve zlo što nam rade ovi zločinci mi smo nečim zaslužili , mi smo ih izabrali .

    12. 7. 2019,   03:15