Obavijesti

News

Komentari 5

'Ne možeš biti ministar, ni tajnik, ali možeš zastupnik!'

'Ne možeš biti ministar, ni  tajnik, ali možeš zastupnik!'
1

Maras apostrofira i objašnjenje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kako „Kuščević nije najgori“, a HDZ proziva da pokazuje potpunu neprincipijelnost u obnašanju javne vlasti

VIDEO

SDP-ov Gordan Maras (SDP) i zastupnici Mosta opetovano su u četvrtak problematizirali povratak bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića u zastupničke klupe, a Marasu su, pak, žestoko uzvratili HDZ-ovi zastupnici.

Poruka HDZ-a je jednostavna, ne možeš biti ministar, ni politički tajnik, ali možeš zastupnik, rekao je Maras, navodeći kako Kuščević u Sabor dolazi nakon što se s premijerom dogovorio da dade ostavke na spomenute dužnosti „zbog netransparentnih postupaka, moguće i korupcije“.

" Zašto je Kuščević otišao iz Vlade i s mjesta političkog tajnika kad vam je najnormalnije da nam se sutra pridruži u Saboru?" pitao je kolege iz HDZ-a u raspravi o aktiviranju Kuščevićeva zastupničkog mandata, zbog čega će Sabor napustiti njegova zamjenica Sanja Putica.

Spašavanje gole kože

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maras apostrofira i objašnjenje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kako „Kuščević nije najgori“, a HDZ proziva da pokazuje potpunu neprincipijelnost u obnašanju javne vlasti.

 Tvrdi i da „takozvana“ rekonstrukcija Vlade ima za svrhu samo „oprati imidž“ premijera i pokazati „to je novi, umiveni HDZ“ koji kao takav ulazi u zadnju godinu mandata.

Spašavanje gole kože, to je rekonstrukcija premijera, ustrajava Maras i optužuje aktualnu Vladu da je najkorumpiranija od 90-ih, „iako je konkurencija jaka“.

 Josip Borić (HDZ) Marasu uzvraća kako se isto radilo i u njegovoj Vladi. Premijer Milanović smijenio je ministra financija Slavka Linića koji se vratio u Sabor, no to nije bilo dovoljno pa ste ga izbacili iz stranke, osim toga, u Sabor su se, nakon ministarskih mandata, vratili i Jovanović i Ostojić i sve vam je to bilo normalno, podsjetio ga je.

Kršio narodnu volju, pa postao narodni zastupnik

 Za vašega ministarskog mandata više tisuća gospodarskih subjekata moralo je staviti ključ u bravu, a vi danas sjedite u Saboru, uzvratio je Marasu HDZ-ov Ante Plazonić, poručivši da je Kuščevićevo pravo konzumirati mandat koji je osvojio na izborima.

 "To je točno, ali ako je neprihvatljivo da Kuščević bude politički tajnik i ministar, je li onda neprihvatljivo da bude član Kluba HDZ-a"? pita Nikola Grmoja iz Mosta, stranke koja bivšeg ministra proziva da je ukrao narodni referendum.

 Čovjek koji je kršio narodnu volju, postaje narodni zastupnik, Most to ne podržava, poručio je Marko Sladoljev.

 Zastupnici nisu imali primjedbi na zahtjev SDP-ova Ivana Klarina da mu se aktivira mandat, a time iz Sabora odlazi Marija Alfirev.

 Suglasili su se i da Tomislava Sokola (HDZ), koji je izabran u Europski parlament, u Saboru zamijeni načelnica Jasenovca Marija Mačković.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag