Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud odbio Sloković i Sanadera: Nastavljaju suđenje za Ina-Mol

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sudsko vijeće smatra pak da optuženi Sanader i njegova odvjetnica idu na čisto odugovlačenje postupka jer za Zsolta Hernadija uskoro nastupa zastara

Sutkinja Maja Štampar Stipić uskratila je Jadranki Sloković i Ivi Sanaderu pravo na izuzeće sudskog vijeća i zamjenice predsjednika suda. Suđenje u predmetu Ina - Mol nastavlja se saslušanjem Davora Šterna.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković zatražila je, naime, izuzeće tročlanog sudskog vijeća i zamjenice sutkinje Erne Dražančić.

Sloković tvrdi kako nije odugovlačila postupak te kako je stvarno prošli tjedan bila bolesna.

Borna Filić/Pixsell U ISTO VRIJEME U ZAGREBU Na sudu danas Sanader, Kirin, Kalmeta, Bandić i Zlatar-Violić

Sudsko vijeće smatra pak da optuženi Sanader i njegova odvjetnica idu na čisto odugovlačenje postupka jer za Zsolta Hernadija uskoro nastupa zastara. 

Sutkinja je napomenula i kako je Sanader dan prije rasprave viđen u Parizu na aerodromu, a na sud je donio potvrdu da ima virozu. 

- Prekršena su moja minimalna prava na obranu. Ne znam zašto se meni nameće odvjetnik po službenoj dužnosti. U Parizu sam viđen dan prije ročišta kad sam bio pod temperaturom. Vraćao sam se da bih došao na suđenje, kaže Sanader.

Odvjetnik Nikola Drobac, koji je Sanadera počeo braniti prošli tjedan po službenoj dužnosti, zatražio je tri mjeseca kako bi se upoznao sa spisom koji ima 10.500 stranica. Sud mu je odredio mjesec dana. 

Komentari (16)
  • zašto mu porezna uprava ne postavi pitanje: majstor ivek zaradili ste toliko za 30 godina staža. platili poreza toliko a vrijednost imovine vam je 50 puta veća od zarađenog???? molim?? laprdate!............čista bajbukana

    18. 2. 2019,   11:24
  • Koji sud koje vijeće kakve vi predstave pravite više ga osudite i amen ali se veleizdajnici vješaju !!!!

    18. 2. 2019,   11:47
  • U Kini znaju kako se postupa sa veleizdajnicima.

    18. 2. 2019,   11:18