Obavijesti

News

Komentari 115

'Ne odustajem od manjina. Oni moraju biti u saborskoj većini'

'Ne odustajem od manjina. Oni moraju biti u saborskoj većini'
3

Premijer Plenković medijima je potvrdio da je razgovarao s Miloradom Pupovcem oko posljednjih napada na pripadnike srpske nacionalne manjine i njegovih izjava o sličnostima današnje Hrvatske s NDH

VIDEO

Sastali smo se i razgovarali, on je iskazao svoju zabrinutost zbog incidenata koji su se dogodili što razumijem. Ponovio sam vrlo jasan stav koji sam kazao i danas na uvodnom dijelu sjednice Vlade. Ja i članovi Vlade osudili smo sve incidente i policija je vrlo brzo reagirala, identificirala i uhitila većinu osoba koje se sumnjiči za kaznena djela. Očekujem da budu kažnjeni - rekao je medijima premijer Andrej Plenković.

'Usporedba s NDH nedopustiva je, Hrvatska je ugledna zemlja'
'Usporedba s NDH nedopustiva je, Hrvatska je ugledna zemlja'
Zagreb: Andrej Plenković i Zdravko Marić o novim poreznim reformama

Ponovio je i svoje tvrdnje da u Hrvatskoj nema klime u hrvatskom društvu koja je nesnošljiva prema manjinama i da takvu klimu stvara i Vlada. Kaže da ne odustaje da manjine budu dio parlamentarne većine u Saboru.

- Sad moramo raditi fini sofistricirani vez rasta gospodarstva, socijalne uključivosti i harmoničnog funckioniranja normalnog tolerantnog europskog društva - rekao je premijer. 

Osvrsnuo se i oko zahtjeva za skidanjem imuniteta bivšem ministru uprave Lovri kuščeviću.

- Vidjet ćemo, to su sve radnje koje obavljaju policija i državno odvjetništvo, zahtjev za skidanjem imuniteta je uobičajeni postupak, to je rutinska reakcija saborskog odbora pred nama, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti - kazao je te nadodao kako se nije čuo s Kuščevićem. 

Na pitanje osjeća li se izigrano jer je vjerovao ministru kazao je da smo u ranoj fazi bilo kakvih zaključaka. Odgovario je i na prozivke

- Neka se osvrnu na svoju stečevinu manje bi bili spremni docirati .Imaju dva okvira, jedan je korupcija, to im je osnovna pjesma, onda kad to završi su ideološke teme i polarizacija društva. S druge strane HDZ i Vlada koju vodim ostvaruje gospodarske rezultate u svim područjima, socijalnu uključivost, u europskoj politici Hrvatska igra utakmicu iznad svoje veličine, mi ćemo nastaviti s našom razboritom politikom - istaknuo je.

Pupovac je HDZ-ov neprijatelj broj 1. Baš kao i prijatelj broj 1
Pupovac je HDZ-ov neprijatelj broj 1. Baš kao i prijatelj broj 1

Kad je riječ o posjetu Varaždinskoj županiji premijer ga je ocijenio sadržajnim. Istaknuo je posjet Knegincu i tamošnjem vrtiću, a osvrnuo se i na 8,5 milijuna kuna vrijednu nekretninu koju država daruje Sveučilištu Sjever te najavio odlazak na Špancirfest.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca