Obavijesti

News

Komentari 30

Ne osjećaju bol: Brat i sestra si zbog rijetke bolesti pojeli prste

Ne osjećaju bol: Brat i sestra si zbog rijetke bolesti pojeli prste
3

Manisha (7) i Dinkal (5) Patel iz Raipura na istoku Indije boluju od kongenitalne neosjetljivosti na bol. Zbog bolesti su si pojeli vlastite prste, a da nisu niti osjetili

VIDEO

Bratu i sestri iz Indije dijagnosticirano je rijetko stanje zbog kojeg uopće ne osjećaju bol. Djeca su si sama odgrizla prste na rukama, a nisu osjetili apsolutno ništa. 

Manisha (7) i Dinkal (5) Patel iz Raipura na istoku Indije boluju od kongenitalne neosjetljivosti na bol. Osjetljivi su i na infekcije. Zbog bolesti su im zamotane ruke i nogo te nose deblju odjeću kako bi se zaštitili od ozljeda. 

Poznata i kao kongenitalna analgezija, bolest je genetska te nastaje mutacijom gena SCN9A. Slučaj Manishe i Dinkala je toliko ozbiljan da djeca ne osjećaju nikakve senzacije niti bolne ozljede na udovima. 

Njihov otac Gopal Prasad Patel (32) kaže da je, došavši s posla, našao djecu u krvi. 

- Ne mogu vjerovati da su pojeli vlastite prste. To su učinili dok su se igrali. Žena i ja bili smo na polju, a čuvala ih je moja majka. Došla im je dati jelo i šokirala se. Prizor je bio strašan - ispričao je. 

Odveli su ih u bolnicu, ali ne mogu financirati liječenje. Majka Anita (28) kaže kako nikada dok su bili maleni nisu plakali kad bi pali. 

- Mislili smo da imaju veliku toleranciju na bol, no ovaj incident nam je rasvjetlio stanje. Nadamo se da ćemo dobiti pomoć vlasti - rekla je, piše Daily Mail. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca