Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne pada nam na pamet novac prepustiti politici. Bilo kojoj...'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 2

Institucije nemaju, ne znaju ili ne daju odgovore na postojeće probleme, a rješenja postoje i dostupna su, napisao je Marin Rončević, otac teško bolesne djevojčice koja je na liječenju u SAD-u

Marin Rončević, otac dvogodišnje Mile koja je na liječenju u SAD-u, na svojem je Facebook profilu javio da s odvjetnicima radi na osnivanju Fonda za liječenje i lijekove za bolesnu djecu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na početku objave, u ime cijele obitelji zahvalio se svima koji su Mili čestitali rođendan. 

- Nismo stigli odgovoriti svima osobno, ali hoćemo. Čestitke su divne i ohrabrujuće, drago nam je da smo dio zajedništva, ljubavi i vjere dobrih ljudi. Uzvraćamo na isti način...- napisao je. 

JAVIO NAM SE DJED VLADIMIR Mila proslavila drugi rođendan: Dobre je volje, podnosi terapije

Potom je naveo da njegov prijatelj koji ima odvjetnički ured volonterski radi na osnivanju Fonda za liječenje i lijekove za bolesnu djecu. 

- Kao što sam već rekao, mi nemamo ni vremena ni znanja voditi takav Fond, ali ne pada nam napamet niti novac prepustiti politici ili stihiji. Bilo kojoj. Politika se jedino može uključiti, kao sto sam već pisao, uplatom bijednih 5 lipa po litri dizela. Bilo koja. Nebitno je tko je na vlasti, ovdje se ne radi o ideologijama, nego o životima djece. Ali politika, kao ni mi, NE SMIJE upravljati tim novcem. Jer za to postoji STRUKA. Tim liječničkih i drugih eksperata koji su u stanju u najkraćem vremenu procijeniti medicinske dokumentacije i potrebe pojedinaca. Bez rođaka, prijatelja i istomišljenika... - napisao je. 

Marin Rončević je napisao i kako postojeće institucije nemaju, ne znaju ili ne daju odgovore na postojeće probleme, a rješenja postoje i dostupna su. 

 - I sad jedna djevojčica i njena obitelj igra lutriju života, hoće li se prije odobriti lijek ili završiti eksperimentalna studija... Cijena lijeka nije poznata gotovo nikome pa čak ni onim privilegiranima koji (možda) misle da su sigurni od sudbine... Dodatni paradoks je da je isti lijek odobren drugoj curici - napomenuo je Rončević.

Zatražio je da se pritisnu strukture i da se država uključi u projekt jer, kako kaže, kada vidite godišnju cijenu koštanja lijeka samo za ovu curicu, jasno vam je da cifra koja postoji nije dostatna za jedno dijete na duži period.

- I zapamtite, novac od trošarina je novac koji većinski plaća ovaj narod - nismo mi tu radi dobrobiti politike i političara, nego bi oni trebali biti tu radi nas. Vidim da to ljudima nije jasno, a niti politikama, očito... U nadi da ćemo opet biti jedna zemlja, bez sjevera i juga, bez barijera u glavama, ajmo još jednom stisnut da ovo sve zaživi i da sva druga djeca dobiju svoju šansu. Još jednom, javno se ograđujemo od bilo koje politike, ideologije i grupacije. Mi vjerujemo u Boga i u Ljude, a ne u podjele - poručio je Marin Rončević.

Tema: Hrvatska

Komentari (129)
  • Kad građani shvate da je vlast u njihovim rukama stvari se mogu početi mijenjati

    17. 4. 2019,   10:57
  • Tako je!!Nedaj pare bandi

    17. 4. 2019,   11:32
  • Gospodine Roncevic, u ime sve nase bolesne djece ne odustajte i ne podlijezize politici.Obicni ljudi su pomogli i budite uz njih, budite nas glasnogovornik komu mozemo vjerovat i da nije bitno kako se tko zove i cije je dijete jer sva su nasa

    17. 4. 2019,   11:24