Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne pričaj o raspadu EU, ni mi ne želimo otcjepljenje Ohija'

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Juncker je njemačkoj televiziji BR izjavio kako je siguran da nijedna članica EU-a neće slijediti primjer Velike Britanije i napustiti Uniju, unatoč Trumpovoj prognozi...

Donald Trump bi trebao prestati pričati o raspadu EU-a, rekao je u srijedu predsjednik Europske komisij Jean-Claude Juncker, ističući da ni Europljani ne nagovaraju Ohio da se otcjepi od SAD-a.

Uoči Trumpove inauguracije u petak, Juncker je rekao da će nova administracija uvidjeti da ne treba štetiti transatlanskim odnosima, ali je dodao kako je zasad nejasno koju će politiku voditi novi predsjednik.

Juncker je njemačkoj televiziji BR izjavio kako je siguran da nijedna članica EU-a neće slijediti primjer Velike Britanije i napustiti Uniju, unatoč Trumpovoj prognozi da će i ostali izaći iz bloka europskih država.

"Gospodin Trump ne bi ih trebao neizravno poticati da to učine", rekao je Juncker. "Mi ne hodamo okolo i ne nagovaramo Ohio da izađe iz SAD-a", dodao je.

Predsjednik Europske komisije kazao je da tek treba razgovarati s Trumpom, suprotno ovotjednoj izjavi novog američkog predsjednika da su već razgovarali. Juncker kaže da ga je Trump zamijenio s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

"Trump je razgovarao s gospodinom Tuskom, zamijenio nas je", rekao je Juncker bocnuvši newyorškog milijardera. "Tako stoje stvari u međunarodnoj politici, sve je u detaljima", dodao je.

Komentari (28)
  • Dozvolite referendum u svim clanicama EU pa cemo vidjet, svojom centralistickom vladavinom iz Bruxellesa samo udaljavate narode od te tvorevine.

    18. 1. 2017,   23:54
  • kaj je stari? otišla bu fotelja i moć trešće, to tebe mući, nebude više sluga za tebe i slične niškoristi

    18. 1. 2017,   21:54
  • Ostat ce samo njemacka i drzave koje su stoljecima bile necije kolonije i netko drugi njima upravljao.Na zalos mi smo jedna od tih. Razlika je sada samo sto nitko nije preko noci posjedio kad su nas ugurali u tu tvorevinu, kao kad su nas auustrijanci izigrali i ukinuli samostalnu upravu kad smo se rijesili madara.

    18. 1. 2017,   23:32