Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne samo da će vam uzeti auto, nego ćete još platiti i 'čuvanje'!

Bez automobila mogli bi ostati oni koji su dvaput pravomoćno kažnjavani za vožnju u krivom smjeru, odbijanje alkotesta, vožnju s oduzetom vozačkom, vožnju s više od 0.5 promila alkohola u krvi...

Ako se usvoji novi zakon, kazne za neodgovorne vozače drastično rastu, piše Jutarnji list. MUP je predložio da se za neke od najtežih kategorija prometnih prekršaja, a i onima koji ih učestalo ponavljaju, privremeno oduzme vozilo

Bez automobila tako bi mogli ostati oni koji su dvaput pravomoćno kažnjavani za vožnju u krivom smjeru, odbijanje alkotesta, vožnju s oduzetom vozačkom, vožnju s više od 0.5 promila alkohola u krvi ili oni koji su vozili više od 50 kilometara na sat iznad ograničenja u naselju.

MUP bi takvim vozačima mogao oduzeti vozila i do dvije godine te im još i naplatiti čuvanje vozila.

Ministarstvo je u petak izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama - kojim se kazne za neke prekršaje drastično povećavaju, pa i dvostruko, primjerice sa 10 na 20 tisuća kuna, ali se i izriče mogućnost do 60 dana zatvorske kazne za one koji na autocesti voze 50 km/h iznad dopuštene brzine ili prođu zaredom kroz više crvenih svjetala na semaforu - pustilo u postupak e-savjetovanja koje je otvoreno do 4. ožujka.

Tema: Hrvatska

Komentari (173)
  • Ionako se taj zakon neće odnositi na sve, tatini sinovi će i dalje raditi što hoće.

    17. 2. 2019,   11:04
  • Tako treba, samo diži kazne, ko je vidio uložiti u infrastrukturu, učiniti autoceste dostupne većini ili jednostavno provoditi dosadašnji zakon koji je sasvim dovoljan ako ga se drži! Kazna do 20.000kn za nekoga tko ima godišnju plaću 35tis.!?!? Ovaj zakon imati će za posljedicu pune zatvore i ništa više, smrtnost neće pasti jer tatini sinovi i dalje neće biti procesuirani, a policiji je svrha punjenje proračuna pod krinkom sigurnosti!

    17. 2. 2019,   10:53
  • Tatini sinovi nemojte se brinuti jer to ne vrijedi za vas. Vi i dalje možete divljati i ugrožavati ljude

    17. 2. 2019,   11:06