Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne smije je izbaciti: Prisiljena živjeti skupa sa 'skvotericom'

None Foto: Fox 7

Detroit: "Skvoterica" Tracey Elaine Blair dala si je za pravo useliti se u kuću žene, preurediti je, pa čak i ispremještati cijevi kako bi sve bilo upravo po njenom ukusu

Heidi Peterson iz Detroita nekoliko mjeseci nije živjela u svojoj kući zbog preuređivanja, a u tom joj se razdoblju uselila druga žena u kuću. "Skvoterica" Tracey Elaine Blair dala si je za pravo useliti se u kuću, preurediti je i čak ispremještati cijevi kako bi sve bilo po njenom ukusu. Prema pričama susjeda, Blair ondje stanuje već mjesecima. 

Daily Mail javlja kako Blair odbija napustiti kuću te će ondje živjeti skupa s vlasnicom Heidi i njenom kćerkicom dok je ne izbace vlasti.

- Razmišljala sam i činilo mi se da ovdje ne mogu živjeti sa svojom kćeri, jer kuća nije sigurna. Ipak, ako odem onda će skvoterica dobiti vlasništvo nad kućom, što mi je također suludo - ispričala je Heidi. Dodaje kako je iz kuće trebala otići u veljači prošle godine jer im se pokvario bojler. Ističe kako je uzela sve svoje stvari, ali je namještaj ondje ostao. Nije joj na pameti onda bilo da bi joj netko mogao "okupirati" kuću. 

Prema tamošnjim zakonima, skvoterica nema legalno pravo na vlasništvo kuće, ali ni vlasnica nema pravo na silu ju izbaciti. U većini slučajeva vlasnik kuće mora podnijeti sudski zahtjev za iseljenjem skvotera, što Peterson i planira napraviti.

Komentari (18)
  • pa ovo je ludilo, puno gluplje nego ovdje... a računi za struju i grijanje

    11. 10. 2012,   14:41
  • I kakav je to zakon, zar je to imalo u duhu pravde i pravednosti? Takve stvari se trebaju rješavat u roku jednog dana i to bi mogli rješavat obični policajci, na osnovu osobnih dokumenata, a ne da se sudove opterećuje s time? Kod nas bi takva "skvoterica" mogla i desetak godina živjet neometano u stanu, kolko nam traju parnice... prestrašno! Meni nema NIKAKVE veze sa zdravom logikom i nije mi opće jasno kako tako nešto može biti zakonski uvedeno i iz kojeg razloga?

    11. 10. 2012,   15:38
  • Čudi me kako ti ljudi kojima se to dogodi ostanu normalni i prisebni. Koja je to ludorija od zakonodavstva koji tebe, vlasnika, kažnjava ako prisilno "ukloniš" uljeza iz vlastitog stana ili kuće...Da mi je znati tko je luđi - onaj koji takav neki zakon osmisli ili hrpetina pametnjakovića koji ga izglasaju...

    11. 10. 2012,   16:24