Obavijesti

News

Komentari 115

Ne štede: Čak 10 ministarstava planira kupiti nove automobile

Ne štede: Čak 10 ministarstava planira kupiti nove automobile
1

Obnovu voznog parka planira 29 korisnika državnog proračuna, a među njima je i deset ministarstava. Ukupno je za 2018. za to predviđeno 44,1 milijun kuna...

VIDEO

Obnovu voznog parka planira 29 korisnika državnog proračuna, a među njima je i deset ministarstava. Ukupno je za 2018. za to predviđeno 44,1 milijun kuna.

To je oko 8,7 milijuna više nego u ovoj godini. Ustavni sud namjerava potrošiti 450.000 kuna, a Ured za opće poslove Sabora i Vlade za vozila planira potrošiti oko milijun kuna, piše Večernji.

Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade RH vozni park namjerava obnoviti sa 1,005.000 kuna. U ovoj godini na toj proračunskoj stavci je bila nula. Najviše će se pak novca za vozila sljedeće godine potrošiti u zatvorskom sustavu – 7,3 milijuna kuna, što je 200.000 kuna više nego ove godine. Ministarstvo pravosuđa i pravosudna tijela svoj će vozni pak obnoviti za 2,7 milijuna kuna u 2018., što je 150.000 kuna manje nego ove godine.

Porezna uprava će pak na obnovu svog voznog parka u 2018. potrošiti 6,3 milijuna kuna, što je 65 posto više nego godinu prije. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture planira sljedeće godine svoj vozni park obnoviti za 5,05 milijuna kuna, što je 62 posto više nego ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski hidrografski institut pak u vozni park će u 2018. uložiti 1,17 milijuna kuna, dok je ove godine na to potrošio 416.000 kuna. Ministarstvo uprave za ovu godinu ima praznu stavku za obnovu voznog parka, no u 2018. planira za to potrošiti 500.000 kuna. Uredi državne uprave u županijama nabavit će vozila u vrijednosti 1,48 milijuna kuna, što je dvostruko više nego ove godine.
   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a