Obavijesti

News

Komentari 129

'Ne treba pričati o čistkama u HDZ-u jer će Kolinda pobijediti'

'Ne treba pričati o čistkama u HDZ-u jer će Kolinda pobijediti'
1

Čistke nakon predsjedničkih izbora u HDZ-u, onih članova koji neće podržati kandidatkinju Grabar-Kitarović, najavio je ministar državne imovine Mario Banožić

VIDEO

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković poručio je u ponedjeljak kako o čistakama u HDZ-u nije potrebno govoriti jer će na predstoječim predsjedničkim izborima pobijediti njihova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

- O tome u ovome trenutku uopće nije potrebno govoriti, zato što vjerujem da čvrsto iza naše kandidatkinje stoje naši svi dobronamjerni članovi. U ovome trenutku svi smo posvećeni tome da naša kandidatkinja pobijedi na izborima - poručio je Jandroković u Saboru prilikom preuzimanja Betlehemskog svijetla.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:15

Čistke nakon predsjedničkih izbora u HDZ-u, onih članova koji neće podržati kandidatkinju Grabar-Kitarović, najavio je ministar državne imovine Mario Banožić.

Jandroković je dodao ako bude onih članova koji neće biti dobronamjerni, da će s njima razgovarati kada za to dođe vrijeme.

Na pitanje koliko je još HDZ-a spreman donirati za kampanju Grabar-Kitarović, Jandroković je rekao da se može potrošiti osam milijuna kuna. "Vrlo pedantno pratimo sve troškove i prihode koje imamo", poručio je Jandroković.

Hvalila se da Jakov kući brine o obitelji, a on bio na utakmici
Hvalila se da Jakov kući brine o obitelji, a on bio na utakmici

Naglasio je da ako bude potrebno da će dosegnuti i zakonski maksimum od osam milijuna kuna. "Svake godine je tako, na svakim izborima HDZ iskoristi onoliko koliko je potrebno", kazao je.

Komentirao je i navode Grabar-Kitarović, koja je u Osijeku izjavila da "ima dogovor s određenim državama kako će Hrvati na internetu, radom od kuće, zarađivati 8000 eura".

- Očito je da se dosta izmijenio način rada, pogotovo mlađih generacija, oni rade od kuće i zarađuju vrlo dobro. Koliko ja znam sve je više onih koji rade od kuće i zarađuju puno bolje nego što zarađuju oni koji dolaze na radna mjesta. Predsjednica je ostvarila izvanredne međunarodne veze u svojem mandatu s poslovnim ljudima i političarima - objasnio je Jandroković.

Osijek: Predizborni skup predsjednilke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović

Predsjednički kandidat Zoran Milanović danas ga je prozvao "agentom 808", aludirajući na broj preferencijalnih glasova koje je dobio 2016. na parlamentarnim izborima.

Pojasnio je kako je godinu ranije na izborima bio kandidat u 6. izbornoj jedinici, te je tada dobio 8100 preferencijalnih glasova.

- A 2016. ja sam bio glavni tajnik HDZ-a izabran mjesec i pol dana prije parlamentarnih izbora. Odradio sam kompletnu pripremu za izbore, bio sam na listi iza predsjednika HDZ-a Plenkovića, i normalno mi je da sam tada dobio manje glasova - objasnio je Jandroković.

Je li se umorila? Predsjednica otkazala obraćanje u Joševici
Je li se umorila? Predsjednica otkazala obraćanje u Joševici

Naglasio je kako Milanović ni danas nije odgovorio na pitanje koje mu je postavio o tome što je i za koga radio posljednje tri godine.

- On i danas nije rekao s kime je radio. Da je rekao s kime je radio u trenutku kada sam prvi put postavio to pitanje, ta polemika ne bi bila ni potrebna, ali on to ne govori. Čovjek očito nešto mulja, jer najlakše bi bilo reći s kime radi i bilo bi gotovo - ustvrdio je Jandroković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda