Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne žele kase na placu: Kako će tablet raditi po kiši i vrućini?

None Foto: Dalibor Urukalović

Vlada ostaje nijema na sve apele trgovaca na otvorenom vezano za fiskalne kase. Upozoravaju da blagajne nemaju ni drugi trgovci na tržnicama u zemljama EU-a

Zakon o fiskalizaciji u članku 6. predviđa mogućnost izuzeća i fleksibilizacije. Predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Niko Pervan kaže kako se to primijenilo na odvjetnike, veterinare na terenu i prodaju u zrakoplovima Croatia Airlinesa, ali ne i na trgovce na tržnici.

Pervan upozorava da fiskalizacija kao financijska institucija uopće ne postoji na tržnicama u zemljama EU-a, piše tportal.

Također, tvrdi da je korištenje tableta tehnološki zahtjevno trgovcima na tržnici te da se gubi tradicionalni način kupnje koji uključuje cjenjkanje i promjene cijene tijekom dana. Uz to, postavlja se i pitanje kako bi ti uređaji radili na -10 ili -15 stupnjeva, na kiši, vlazi, vrućini?

Komentari (27)
  • -naše domaće kumice ih ne trebaju,prekupcima bi ih svakak uvela

    18. 6. 2013,   14:31
  • i ja nebi toliko plačao njihove proizvode,ali ko me pita,moram.

    18. 6. 2013,   13:45
  • banda švercera , mobitele imaju i gle čuda oni na placu rade, ne smeta im kiša, snijeg, sunce, mokre ruke, ..... . pod hitno uvesti red prema onima koji nemaju zemlje a uzgajaju voće i povrće (banane) jer mi smo banana država

    18. 6. 2013,   12:35