Obavijesti

News

Komentari 62

'Ne želim darove za rođendan, dajte mi hranu za pse iz azila'

'Ne želim darove za rođendan, dajte mi hranu za pse iz azila'
7

VELIKO SRCE: Darian Gulić (8) iz Rijeke za rođendan skuplja pseću hranu i daruje je napuštenim psima. Ove godine u skupljanju pomoglo mu je 23 djece

VIDEO

Volim šetati pse i sakupljati za njih, a prijatelji kažu da sam dobar radi toga. Oni ih ne šetaju, ali možda hoće u budućnosti, veselo nam kaže Darian Gulić (8), dječak koji se već treću godinu zaredom odriče svojih rođendanskih poklona.

- Umjesto darova, on svoje uzvanike zamoli da donesu hranu i potrepštine za pse iz azila Društvo za zaštitu životinja Rijeka. Ja sam mu predložila da umjesto poklona skupi hranu za pse i on se bez razmišljanja složio s tim - priča nam Darinova majka Nena Gulić.
Svaki rođendan može od roditelja zatražiti par poklona, a uzvanike će pozvati da pomognu u prikupljanju najpotrebitijih stvari za pse. Ove godine u skupljanju pomoglo mu je 23 djece.

Cilj je pomagati potrebitima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Divan, plemenit ali i rijedak potez. Darian nije usrećio samo pse već i nas volontere - kaže nam oduševljeno Zdenka Jelovčan, predsjednica Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Osim što daju azilu najpotrebnije stvari, motiviraju odrasle i djecu iz zajednice da više uče o pomaganju potrebitijima.

- Vidimo to kao priliku da roditelji razgovaraju s djecom zašto je važno pomagati, da dožive kako je to napuštenim životinjama, i da ih privučemo na volontiranje - kaže majka Gulić.

U azilu je preko sto pasa, a često im nedostaje kvalitetne hrane, sredstava protiv nametnika, ručnika i deka. U brizi pasa možete se pridružiti kad god želite, bez bilo kakvih obveza. Dok psići ne pronađu svoj novi dom, potrebni su volonteri koji će ih šetati, paziti i maziti.

- Tako smo se i mi, s velikom ljubavlju prema psima, prije četiri godine pridružili akciji. Trebali smo pse prošetati, fotografirati i opisati svoje iskustvo - priča nam majka Gulić.

Jako voli svoju kujicu Nelly

Sreću koju pruža pomaganje psima, majka i sin Gulić odlučili su i proširiti. Nudili su privremeni smještaj za pse kojima je bilo najpotrebitije.

- Do tada, privremeno smo udomili sedam pasa, a onda nas je šarmirala Nelly, kujica koju smo jednostavno morali udomiti za stalno - prepričava nam majka.

Naime, kako žive u malom stanu, nisu bili za stalno udomljenje. Nešto više mjesta bilo bi onim mjesecima dok otac radi na terenu, pa bi to majka i sin iskoristili i privremeno udomili pse. No ovaj put, Nelly je trebala hitan smještaj jer je bila ostavljena slabašna na ledu u Lici. Iako je otac tada bio doma, svejedno su je prihvatili. Dolaskom u njihov dom, svi su se u nju zaljubili i postala je član obitelji.

- Jako volim Nelly jer se voli maziti - kaže Darian i dodaje da nije ljubomorna dok on šeta druge pse jer zna da im voli pomagati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag