Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne želim nove igračke': Ovo pismo će slomiti i najtvrđa srca

Dok većina djece za božićne blagdane želi igračke, 9-godišnji Louis Williams želi samo jednu stvar - stalan dom. On sa svoje dvije sestre i majkom živi u prihvatilištu

Maleni Louis Williams (9) iz engleskog Kenta beskućnik je koji privremeno boravi sa svoje dvije sestre i majkom u prihvatilištu za beskućnike.

Obitelj se dosad selila 14 puta u manje od deset godina. Ove je godine Louis poslao pismo Djedu Božićnjaku koje je dirnulo britansku javnost. Naime, dječak ima jednu jedinu želju - stalan dom.

- Dragi Djede Božićnjače, bih li ove godine mogao dobiti kuću zauvijek? Ne želim nove igračke, ove koje već imam su mi dobre. Htio bih živjeti u miru i imati svoju sobu sa stolom na kojem bih pravio modele od Lego kocki. Svi smo tužni što živimo ovdje i samo želim da moja obitelj bude sretna. Puno ti hvala i želim ti sretan Božić, voli te Louis Williams, napisao je dječak u pismu.

Obitelj je ostala bez doma jer majka Nicola (31) nije mogla plaćati stanarinu, unatoč tome što ima dva posla.

- Radim naporno, ali si ne mogu priuštiti plaćanje stanarine. Osjećam da sam iznevjerila svoju djecu. Kad vidim što druga djeca žele za Božić, srce mi se slama - priznaje Nicola.

Obitelj Williams je na državnoj listi za stalni smještaj, a trenutno žive u smještaju s dvije spavaće sobe. Nicola kaže da tamo nema mjesta ni za božićno drvce.

Komentari (8)
  • been there, done that. pakao na zemlji, da imam para kupia bi familiji stan odmah, ma... proklet svijet bia

    9. 12. 2017,   19:21
  • O srce malo. Zelim vam svu srecu i da vam pomognu dobri ljudi.

    9. 12. 2017,   20:38
  • Siromaštvo je najgora forma nasilja. Ko god se borio sa siromaštvom dobro zna kako je skupo biti siromašan.. Jedina razlika između bogataša i siromaha je u tome što se siromah nada sljedećem obroku, dok je bogataš zaokupljen prethodnim.

    10. 12. 2017,   04:33