Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne želimo muškarce': Finski otok na koji smiju samo žene

None Foto: Facebook/SuperShe

Prije dolaska, sve zainteresirane moraju se prijaviti za ekskluzivno članstvo na stranici SuperShe. Trebaju ostaviti ime i prezime, broj mobitela i razlog zašto žele doći u zajednicu...

Ako ste žena kojoj, na neko vrijeme, treba predah od muškaraca, otok SuperShe (Super ona) za vas bi mogao biti idealno rješenje. Nalazi se u Finskoj, a pristup muškarcima na njega je zabranjen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iza cijele priče stoji Kristina Roth koja obećava da će novi resort biti opuštajuća oaza za žene. Na ideju je došla nakon što je tijekom odmora u Kaliforniji primijetila učinak koji muškarci izazivaju na žene dok su na odmoru:

- Kad je neki zgodni dečko u blizini, žena će staviti ruž na usne. Na našem otoku neće biti takvog uznemiravanja. Osnovni moto je fokusiranje na samu sebe, a ne na hormone, kaže Roth koja opovrgava da je mrziteljica muškaraca. 

Štoviše, ističe da obožava muški rod i da bi u budućnosti mogla otvoriti i resort namijenjen samo njima. 

- Žene trebaju provoditi vrijeme s drugim ženama. Jedna pred drugom mogu biti prirodne i svoje, kaže Kristina.

Prije dolaska, sve zainteresirane moraju se prijaviti za ekskluzivno članstvo na stranici SuperShe. Trebaju ostaviti ime i prezime, broj mobitela i razlog zašto žele doći u zajednicu, piše Independent.

Kad se u lipnju i službeno otvori, ženama će se na otoku nuditi aktivnosti poput joge, meditacije, škole zdravog kuhanja, fitness...

Cijene smještaja zasad nisu poznate, ali pretpostavlja se da neće biti niske. 


 

Komentari (95)
  • Divno. Zanima me kako bi kojekakve belosvetske organizacije reagirale da je pristup zabranjen ženama.

    8. 2. 2018,   06:50
  • "Kad je neki zgodni dečko u blizini, žena će staviti ruž na usne. " Da, to je zato da je muškarac zapazi, ali konačni cilj je da druge žene oko nje budu ljubomorne. Muškarci su puno solidarniji prema svom rodu.

    8. 2. 2018,   06:59
  • Koliko sam uspio primjetiti velika većina žena se sređuje radi drugih žena jer upravo vi odmjeravate jedna drugu i gledate koji je ruž na kojoj,koja krpica je usklađena s drugom i usput komentirate u čoporu,ja iskreno ženu primjetim kao ženu i nemam pojma ni koja marka krpice je na njoj niti ruž niti što slično,a ovaj otok može jedino bit izlika za žene homo orjentacije i na kraju krajeva poštujem ali nemojte se izvlačit da je to da žena nemora se sređivati i držati do sebe

    8. 2. 2018,   07:21