Obavijesti

News

Komentari 76

"Ne želimo Praljku zlo. Kaznu treba izdržavati u zatvoru"

"Ne želimo Praljku zlo. Kaznu treba izdržavati u zatvoru"
1

Presjednik Udruženja logoraša BiH Jasmin Mešković kazao je u Sarajevu kako je i sam šokiran događajem u sudnici u Den Haagu, jer žrtve zločina nikome pa niti Praljku ne žele nikakvo zlo

VIDEO

Pravomoćne presude, što ih je Prizivno vijeće Haaškog tribunala izreklo trojici od šest Hrvata iz BiH optuženih za ratne zločine, u bošnjačkim su udrugama u srijedu dočekane kao očekivane, no incident kojega je u sudnici izazvao Slobodan Praljak, zbog kojega je izricanje presude prekinuto, u cijelosti je zasjenio pravi aspekt cijelog slučaja pa su i prvi komentari usmjereni uglavnom na tu činjenicu.

U prvim komentarima istaknuto je kako je Praljkov čin, u kojemu je on, nakon kratke izjave o neprihvaćanju presude popio nešto objavivši da je popio otrov, "strašan i nedopustiv propust osiguranja Haaškog tribunala" koji je bez presedana u odnosu na sve drugo što se proteklih godina tamo zbivalo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:52

Presjednik Udruženja logoraša BiH Jasmin Mešković kazao je u Sarajevu kako je i sam šokiran događajem u sudnici u Den Haagu, jer žrtve zločina nikome pa niti Praljku ne žele nikakvo zlo.  

"Iako je dokazana njegova krivnja i odgovornost za zločin koji je počinio, ne želimo mu zlo. Kaznu treba izdržavati u zatvoru", kazao je Mešković ističući kako je žrtvama stalo samo do istine i činjenica.

Komentirajući same kazne koje je prije prekida sjednice izreklo Prizivno vijeće ICTY-a, Mešković je kazao kako je ishod sukladan njegovim očekivanjima. "Vjerovao sam da će (prvostupanjske) kazne biti potvrđene", kazao je Mešković.

Hamdija Jahić, bivši gradonačelnik Mostara, pozvao je sve u BiH, a posebice Mostarce, da izbjegavaju bilo kakve izgrede istaknuvši kako valja misliti o tome što će biti sutra.

"Trebamo gledati u budućnost, Haaški tribunal radi svoj posao... a nama je i dalje živjeti i graditi zajedničku budućnost", kazao je Jahić sudjelujući u programu javnog servisa BHT 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač