Obavijesti

News

Komentari 13

Ne zna da ga nema: Dječak (2) na grobu tati pokazuje igračke

Emocionalni video pokazuje malog dječaka iz Engleske kako leži na grobu i igra se s autićima dok s osmijehom na licu pjeva 'Bye, bye daddy' više puta prije odlaska kući

VIDEO

Jessica Pillinger, majka dvogodišnjeg Harveya je nedavno objavila video na kojem njezin sinčić pjeva na grobu svojeg oca 'Bye, bye, daddy'.

Darren Langton (33) iznenada je preminuo od nepoznatog uzroka u njihovom domu u Dorchesteru u Velikoj Britaniji, samo tri dana nakon prvog rođendana svojeg sina Harveya u listopadu 2017. godine.

Popodne 25. listopada 2017. Jessica i Harvey vratili su se kući i otkrili da je Darren neočekivano preminuo. Pozvali su hitnu pomoć i policiju, a istraga je zaključila da je njegova smrt 'neodređena'.

Pogledajte video:
 
Mali Harvey je ostao sam s majkom. Oni svake nedjelje posjećuju Darrenov grob, no ne shvaćajući što znači grob, Harvey tati pokazuje svoje omiljene igračke, dok Jessica s ljubavlju uređuje grob svojeg preminulog muža.
 
Emocionalni video pokazuje malog dječaka kako leži na grobu i igra se s autićima dok s osmijehom na licu pjeva 'Bye, bye daddy' više puta prije odlaska kući.
 
Jessica vjeruje da ove tužne slike i video jasno prikazuju dječje poimanje smrti, to jest potpuni nedostatak istog, dok se ona bori kako reći Harveyju da tate nema, a da mu 'ne izvrne cijeli svijet naopačke'.
 
 
Podijelila je video kako bi pokazala kako Harvey ima posebnu vezu sa svojim ocem unatoč tome što su zajedno proveli samo jednu dragocjenu godinu.
 
- Koliko god želim reći da je to lijep osjećaj kad ga vidim da se igra, zapravo je više srceparajući jer mislim na odnos koji su njih dvoje trebali imati - priča Jessica.
 
- Mislim da ovaj video prikazuje stvarnost za mnoge druge mališane koji su izgubili roditelja. Iako su izgubili jednog roditelja, još uvijek imaju drugog uz sebe. Iz videa se može vidjeti da je dobro. Zna da tata nije tu, ali ne razumije da je umro - objašnjava Jessica.
 
- S obzirom na njegove godine, mislim da ne razumije koncept smrti. Samo je navikao na život uz tatine fotografije i razgovor o njemu sa mnom. Neću mu ništa govoriti, prepustit ću Harveyu da me pita kad bude spreman. A onda ću mu reći sve što želi znati. Ne želim mu okrenuti život naopačke. A ne želim ni da mu itko drugi ispriča o njegovom tati i tome što mu se dogodilo - priča Jessica.
Fotografija koja je rasplakala mnoge: Otkrili su njezinu priču
Fotografija koja je rasplakala mnoge: Otkrili su njezinu priču
Svake nedjelje Jessica i Harvey idu na tatin grob i donose mu cvijeće.
 
- U početku, ne mislim da je Harvey bio potpuno svjestan onoga što je to, ali rekla bih mu da sad idemo vidjeti tatu. Kad se približimo spomeniku, svaki put kaže 'tata'. Harvey je prilično sramežljivo dijete, ali kad dođemo na Darrenov grob sav uzbuđen trči i pokazuje mu nove igračke. Kad čistimo spomen ploču dam mu spužvicu da mi pomogne. Zajedno uređujemo njegov grob - opisala je.
U posljednja tri mjeseca Harvey puno pita za svojeg tatu, a ako vidi nekog muškarca s plavom kosom, pita je li to tata.
 
Jessica je napravila mozaik s fotografijama koji je objesila na zid u njegovoj spavaćoj sobi. Na njemu su fotografije njih troje zajedno na izletima, u zoološkom vrtu i na odmoru u Turskoj.
 
- Noću nam to postaje rutina, umjesto da čitam priču za laku noć, Harvey odabere fotografiju, a priča za tu noć je o tome što ta fotografija prikazuje - rekla je Jessica za britanski Mirror.
 
Jessica se nada da će dijeljenjem videa i svojim iskustvom udovice s malim djetetom pomoći i drugima da nastave svoj život nakon ovakve tragedije.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke