Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne zna, manipulira ili je sad preuzela Bandićevu retoriku'

Šef HNS-a kaže kako bi predsjednica, koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje, morala znati da je PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole.

Čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak odgovorio je na kritiku predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović, koja žali zbog loših rezultata naših učenika na PISA testova, ali je i ustvrdila da ti rezultati pokazuju kako "je to jedan od dokaza da ova reforma obrazovanja o kojoj toliko pričamo ne donosi rezultate i da se mora žustrije krenuti". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna, da je PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole i predsjednica, koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati. poručio je Vrdoljak.

- U protivnom riskira da bi netko njene istupe mogao protumačiti kao neznanje, manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja, nakon Bandićeve podrške njenoj kandidaturi, posve preuzela njegovu retoriku i postala njen protivnik - napominje šef HNS-a.

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: 'Rezultati PISA testova su loši, obrazovna reforma ne radi...'

Pozvao je predsjednicu da bi umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije.

Komentari (14)
  • Ovo je Prdoljak točno konstatirao...njeni istupi jesu neznanje i manipulacija. Oduvijek.

    5. 12. 2019,   14:56
  • pazi kaj pričaš ne moj da ti jakova pozove

    5. 12. 2019,   18:18
  • pravi se javio,razdjelnik

    5. 12. 2019,   12:14