Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neboder deset dana bez struje i vode, susjed izmjerio 80 °C?!

None Foto: 2

Prijavljivali smo nadležnima susjeda koji je gomilao smeće u stanu, ali odgovorili su nam: 'Ne možemo ništa dok se nešto ne dogodi!' E, pa sad se dogodilo, kažu nam jutro nakon požara susjedi u Papandopoulovoj

Stanari splitskog nebodera u Papandopoulovoj ulici, gdje je jučer ujutro oko devet sati izbio veliki požar, spavali su noćas kod rodbine, prijatelja, susjeda... Kako se tko snašao. Barem još desetak dana, kažu nam stručnjaci, u njihovu ulazu neće biti struje niti vode. Moraju mijenjati kompletne instalacije zbog požara koji je progutao stan na šestom katu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Samo zahvaljujući hrabrosti i prisebnosti vatrogasaca, koji su se probili do nebodera iako je požarni put bio prepriječen parkiranim vozilima, izbjegnuta je potpuna katastrofa. Njih četvorica ozlijeđena su od plamena i gustog, crnog dima. Srećom, nitko nije teže stradao. Temperatura je bila tolika da im se čak i oprema topila. No uspjeli su - ugasili su požar i spasili sve ostale stanove u zgradi.

- Prijavljivali smo nadležnima susjeda koji je gomilao smeće u stanu, ali odgovorili su nam: 'Ne možemo ništa dok se nešto ne dogodi!' E, pa sad se dogodilo! - kaže nam jedan ljutiti susjed.

NA VATROGASCIMA SE TOPILA OPREMA Heroji požara: Ovo su junaci koji su gasili buktinju u Splitu

Svi susjedi s kojima smo razgovarali ponavljali su nam istu priču, nekoliko puta uzaludno su upozoravali nadležne institucije što se događa u stanu na šestom katu, gdje su vatrogasci prilikom gašenja naišli čak i na ostatke automobilskih felgi, što sugerira da je u stanu vjerojatno bilo i gume, plastike, tko zna čega sve ne... 

- Mjerio sam temperaturu zidova u stanu jučer poslijepodne, nakon što je požar ugašen, i bilo je valjda 80 stupnjeva Celzijusa. Neizdrživo! - rekao nam je jedan susjed, koji je spavao kod rodbine. 

Kako neslužbeno doznajemo, statika zgrade ne bi trebla biti ugrožena iako su se iskrivile ploče koje dijele izgorjeli stan od susjeda ispod, odnosno iznad njega. 

Danas ujutro u tijeku je bio očevid na kojem je bio i vlasnik izgorjelog stana. Kako neslužbeno doznajemo, u trenutku izbijanja jučerašnjeg požara nije bio kod kuće, a inače živi sam. 

Komentari (23)
  • Ime i prezime osoba kojima se prijavljivalo. Konacno drzavni činovnici moraju poceti snositi sankcije za svoj nerad i nemar, ali isto tako i nagrađivati one koje dobro rade svoj posao.

    25. 11. 2019,   12:24
  • Za takve slučajeve bi trebalo promijeniti neki dio Zakona koji regulira nepovredivost privatnog stana. Uz prijavu trebalo bi se moći ući u stan od strane službenih osoba i uz snimanje kamerom da se ne kaže kasnije kako je bilo sve u zlatu, sa svjedocima i ako je zatečeno stanje nedopustivo u skladu s protupožarnim uvjetima istog trena pozvati službu koja to riješi na račun vlasnika stana. Stanaru/vlasniku još i kazna. Ukoliko to ponovi, kazna, zapljena stana i doviđenja, idi spavaj pod mostom ili u nekoj ustanovi za takve. Ne može se dozvoliti da neki pojedinac/vlasnik stana maltretira i ugrožava sve oko sebe zato jer je vlasnik stana. Ako ne znaš živjeti u zajednici normalno nećeš živjeti u toj zajednici, i gotovo. Treba im izdubiti par pećina u nekoj stijeni koju ne mogu zapaliti i nek uživaju.

    25. 11. 2019,   12:35
  • Pa jasno,grad ne izlazi na kraj sa vanjskim otpadom kamoli Ce sa unutarnjim koji se nalazi u privatnom vlasništvu...

    25. 11. 2019,   12:22