Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neće doći na sjednicu: Kerum želi srušiti Turističku palaču

None Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Kerumova stranka želi derutnu Turističku palaču srušiti i na tom mjestu izgraditi gradski park s javnim zahodom. Neće prisustvovati današnjoj raspravi o palači

Uoči sjednice splitskog Gradskog vijeća na kojoj se trebalo odlučivati o sudbini Turističke palače na rivi, Željko Kerum i njegova stranka izdali su priopćenje kojim najavljuju nedolazak na raspravu jer smatraju da objekt treba - srušiti. 

- Takozvana Turistička palača je zapravo montažni objekt s privremenom dozvolom koji je u derutnom stanju te kao takav ne predstavlja projekt od kapitalne važnosti za budućnost grada Splita. Hrvatska građanska stranka predlaže uklanjanje derutnog objekta u centru grada na čijem bi mjestu trebao biti gradski perivoj odnosno park u sklopu kojeg bi se nalazio javni zahod, koji bi dobro došao za sve veći broj gostiju koji u turističkoj sezoni posjećuju Split. Stav Hrvatske građanske stranke na čelu s predsjednikom Željkom Kerumom je konačan te HGS neće prisustvovati današnjoj sjednici Gradskog vijeća - stoji u priopćenju. 

Kako smo već pisali, Turistička palača je već mjesecima aktualna tema u gradu. Gradonačelnik Ivo Baldasar namjeravao ju je dati u 30-godišnju koncesiju tvrtki Valleus, koja bi palaču obnovila. Potom se, zbog niza optužbi i skandala za namještanje natječaja odluka povukla. Posljednja sjednica na tu temu, na kojoj se trebala izglasati odluka o novom natječaju za koncesiju, prekinuta je zbog nedostatka kvoruma. 

Sjednica je, sada već drugi put, odgođena - za početak siječnja.


Komentari (18)
  • Ovaj lik 2mj vozio bager u Kuvajtu i sada je bog u Hrvatskoj

    23. 12. 2014,   14:23
  • On bi srušio Split i napravio još stariji.

    23. 12. 2014,   15:55
  • Prošlo je tvoje vrijeme Kerume kada si radio što si htio.E,nema više!Znaš da mi je drago!

    24. 12. 2014,   21:43