Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Nećemo dozvoliti gašenje proizvodnje u Rafineriji Sisak"

None Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Vjerujem da će ova vlada i nadležni ministar uspjeti ubrzati pregovore s upravom Ine i MOL-om te uspjeti vratiti Inu u okrilje države, a time riješiti i problem sisačke rafinerije, kaže Žinić

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić poručio je u ponedjeljak kako županija neće dopustiti gašenje proizvodnje u sisačkoj Rafineriji, već će se zauzimati za nastavak primarne proizvodnje i zadržavanje radnih mjesta, jer bi gubitak bilo kojeg radnog mjesta značio veliki gubitak za Sisak i županiju.

"Vjerujem da će ova vlada i nadležni ministar uspjeti ubrzati pregovore s upravom Ine i MOL-om te uspjeti vratiti Inu u okrilje države, a time riješiti i problem sisačke rafinerije. Nećemo dozvoliti da se bilo koji pogon ugasi, jer po izjavama radnika, to je bitan pogon za rafineriju. U našu bi rafineriju trebalo ulagati, jer naša županija ima izvore nafte i moguć je nastavak proizvodnje u Sisku", rekao je Žinić.

Na novinarsko pitanje jesu li slučajevi Rafinerije i Petrokemije možda povezani, odnosno je li riječ o pritisku Ine na državu i Sisačko-moslavačku županiju uoči kupnje dionica ili traženja strateškog partnera, župan je odgovorio kako možda i postoji u tome neka veza, ali da svaki slučaj treba promatrati odvojeno, jer je riječ o različitim industrijama s različitim problemima.

Podsjetio je kako je i prilikom prošlogodišnjih razgovora u upravnoj zgradi Rafinerije nafte Sisak premijeru Plenkoviću obećano da će Rafinerija opstati.

 

Komentari (8)
  • I sad je Župan Žinić sve rekao, a baš će njega netko pitati dali da ugasi rafineriju ili ne, a gdje je bio prije kad su njegovi jhdz-ejci je prodali Mađarima onda je šutio i pljeskao Sanaderu i Hdz-eu, te i on koji milijunček eura strpao u svoj džep.

    22. 1. 2018,   15:47
  • Upravljačka prava dali oni koji su prodali svoje dionice?

    22. 1. 2018,   18:02
  • žiniću,bolje ti je mučat...

    22. 1. 2018,   16:15