Obavijesti

News

Komentari 15

'Nećemo prodavati violine da bivšem šefu damo 900.000 kn'

'Nećemo prodavati violine da bivšem šefu damo 900.000 kn'
1

POBIJEDIO: Pero Šiša tužio je 2012. Dubrovački simfonijski orkestar zbog nezakonitog otkaza. DSO je podmirio dio duga prema bivšem ravnatelju Šiši. Milat, koji sad vodi orkestar, kaže kako posluju normalno

VIDEO

Moja borba je trajala pet godina i deset dana. To me je psihički uništilo, ali nisam dao da me gaze, rekao je Pero Šiša, bivši ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nakon pobjede u sporu s tom javnom ustanovom.

Kad je 2012. orkestru predao kandidaturu za ravnatelja DSO-a, uz podršku struke i upravnog vijeća, Gradsko vijeće, kaže Šiša, za ravnatelja je odabralo Damira Milata. Upozorivši ih kako je to nezakonito imenovanje, odlučio ih je tužiti. Nakon dva mjeseca dobio je rješenje o prekidu radnog odnosa.

- Ne znam zašto sam dobio prekid rada - rekao nam je Šiša. Zbog toga je pokrenuo građanski spor na Općinskom sudu u Dubrovniku. U konačnici mu je Dubrovački simfonijski orekstar dužan oko 900.000 kuna, a iznos od 536.000 kuna podmirili su mu prije osam dana nakon što im je zaprijetio ovrhom.

- Na ime predmeta Pero Šiša je Gradsko vijeće orkestru prije mjesec dana odobrilo 900.000 kuna, što odgovara mojim potraživanjima. Sad se ja pitam zašto novac za mene ide iz gradskog proračuna, a ne iz džepova onih koji su za ovo krivi - istaknuo je.

Ravnatelj Damir Milat rekao nam je kako je Šiša vraćen na posao sredinom prosinca 2017. Bez obzira na situaciju, kaže kako orkestar obavlja sve svoje obaveze.

- Odvijanje programa nije upitno zbog ove situacije, jednako kao ni prodaja instrumenata. Zaposlenici nemaju razloga biti u strahu od neisplate plaće - rekao je Milat. Šiša kaže kako kandidatura za treći mandat ravnatelja DSO-a nije isključiva, ali da treba dobro razmisliti.

‘Orkestar radi normalno’

DSO je podmirio dio duga prema bivšem ravnatelju Šiši. Milat, koji sad vodi orkestar, kaže kako posluju normalno.

‘Odgovornost je na bivšoj vlasti’

Nažalost, ovo je još jedan od primjera kako i na koji način se upravljalo Gradom Dubrovnikom. Isključivo i jedino neodgovorno ponašanje bivše vlasti dovelo je do ovakve situacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk