Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nećemo tražiti micanje biste Ive Ribara za glas za proračun'

None Foto: Patrik Macek/Dalibor Urukalovic/Pixsell

Esih je novinarima rekla da njezina stranka sigurno neće uvjetovati jedno s drugim, jer je proračun preozbiljna stvar. Mi smo partneri u skupštinskoj većini, rekla je Esih

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih izjavila je u četvrtak da prihvaćanje gradskog proračuna za 2018. njezin Klub neće uvjetovati zahtjevom za uklanjanjem biste Ive Lole Ribara.

Esih je novinarima rekla da njezina stranka sigurno neće uvjetovati jedno s drugim, jer je proračun preozbiljna stvar. "Mi smo partneri u skupštinskoj većini, bit ćemo vrlo konstruktivni, predat ćemo određene amandmane na proračun, a sve radimo u dogovoru sa službama Grada Zagreba", kaže Esih.

Ocijenila je da se radi o stabilizacijskom proračunu, s obzirom da Zagreb trenutno nema previše sredstava, pa će podržati "ono što je pripremljeno i što se može u ovom trenutku napraviti, a skladu je s njihovim programom".  

Na pitanje je li vladajuća koalicija stabilna, Esih je odgovorila potvrdno. "Koalicija je za sada stabilna i ne vidim nikakvog razloga da to ne bude. Danas je samo prvo čitanje proračuna pa će svatko imati prostora izraziti svoj stav i podnijeti amandmane", poručila je Esih.  

Novinari su pitali i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića očekuje li poteškoće oko usvajanja gradskog proračuna za iduću godinu, a on je odgovorio da je sve u redu. 

"Koje poteškoće? Ne razumijem. Ja, koliko znam, sve je u redu", rekao je Bandić.

 

Komentari (12)
  • Ma baš sam se pitala gdje su nestali! Nisam čula niti slova otkad je preimenovan Trg maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. Gdje im je gospodarski program, ako ga uopće imaju?!

    30. 11. 2017,   13:17
  • Građani glavnog grada Lijepe naše, dokle budete trpjeli ovog baliju i njegovo orgijanje hrvatskom?? Tjerajte to zlo, i uopće sve redom odakle su se i dovukli, nek tamo uživaju pod zastavom ljiljana.

    30. 11. 2017,   17:47
  • Priljepak hdz kao nekad dapic, kao i glasnovic i haso

    30. 11. 2017,   12:19