Obavijesti

News

Komentari 74

Nećeš, razbojniče: 'Opljačkali ste me dva puta, dosta je bilo!'

Nećeš, razbojniče: 'Opljačkali ste me dva puta, dosta je bilo!'
13

Gjon Radi (57) iz Kutine nasrnuo je na dvojicu razbojnika koji su upali u njegovu zlatarnicu i zaprijetili njegovoj kćeri. Jednog je oborio na pod, drugi je pobjegao...

VIDEO

Gdje ćeš na moju kćer, Bog te vidio. Dosta je bilo, razljutio se zlatar Gjon Radi (57) iz Kutine. U ponedjeljak su ga pokušali opljačkati.

U 8.30 sati u zlatarnicu Opal u centru Kutine u Kolodvorskoj ulici upala su dva mlađa muškarca. Jedan je u ruci imao pištolj, a drugi samoljepljivu crnu traku. Za pultom je bila Radijeva kći (30). Dvojac ju je došao opljačkati. Bili su uvjereni da je sama i nezaštićena.

- Izvadio je pištolj i mirnim glasom mi rekao: ‘Ovo je pljačka’ - rekla nam je u utorak uplašena žrtva.

Pomaknula se dva koraka unazad i vrisnula: “Tata!”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je bio u radnji iza zavjese, u skladišnom prostoru.

"Bolje da puca na mene nego na dijete"

- Ovaj put mu je prekipjelo - dodaje kći sa smiješkom.

- Skočio sam. Vidim dvojicu i pištolj te si mislim: ‘Čekaj čovječe, kamo ćeš na moju kćer’. Bolje da puca na mene nego na dijete - govori nam Radi o početku akcije.

Dvojica razbojnika su se šokirala kad je ispred njih neočekivano iskočio stariji, snažan muškarac. Nisu ga očekivali. Bili su uvjereni da je žena u zlatarnici sama.

- Jedan od njih prvo je ušao u radnju u 8.15 sati. Pitao me je gdje je osnovna škola. Rekla sam mu i on je izašao. Došao je u izvidnicu jer se s kompanjonom vratio za desetak minuta - govori nam Radijeva kći.

Pljačkaši su išli u izvidnicu

- Ovaj s pištoljem bio je tu i prije tjedan dana. Upamtila sam ga jer ima sprženu ruku. Došao je te rekao da ima novac i da ga zanima nakit. Pokazivala sam mu, iako mi je odmah bio sumnjiv. Znam ja takve. Čim uđu i kažu da imaju novac, meni je to odmah sumnjivo. Tražio je da mu pokažem deblji i skuplji nakit. Dugo se zadržao. Htio je vidjeti što sve imamo i gdje držimo. Kad je ispitao teren, vratio se opljačkati nas. Ali ovaj put nije uspio, tata je bio jači - prepričava nam druga Radijeva kći, čijem iskusnom oku nije promaknulo da je muškarac sumnjiv.

U ponedjeljak je zlatarnicu otvorila njezina sestra. Nije posumnjala u muškarca koji je ušao i pitao je gdje je škola. No nije ni očekivala da će se vratiti.

Branio je život kćeri

- Skočio sam. Jedan je bio ispred mene, a ovaj s pištoljem se počeo povlačiti. Vikao sam na njih, bio sam ljutit. I zato što me pljačkaju, ali najviše što je s pištoljem došao na moju kćer. Nasrnuo sam na njega, zaskočio ga i oborio na pod. Nažalost, obojicu nisam mogao. Ovaj s pištoljem mi je uspio pobjeći - govori nam hrabri zlatar.

Svjestan je da je moglo biti gore, ali branio je, kaže, život kćeri.

- Automatski sam krenula prema izlazu. Ni sad ne znam zašto sam podignula kolut samoljepljive trake koji je ispao ovome kojega smo uhvatili. Izletjela sam i počela vikati da zovu policiju. Naoružani je trčao niz ulicu. Vratila sam se u radnju. Otac je klečao na razbojniku, a ja sam uzela onu traku kojom su oni mene planirali onesposobiti i oblijepila mu noge. Policija je došla ubrzo poslije našeg poziva - kaže nam kći.

- Što je ovo, što je ovo - ponavljao je i čudio se razbojnik kojeg sam uhvatio. Rekao sam mu: ‘Što, što je ovo? Ono što si tražio’. Nije očekivao ni da ću ja biti u zlatarnici ni da će im se netko oduprijeti. Ali dosta je bilo, u pet godina triput su me već pljačkali - Radiju je sad bilo dosta svega.

Zlatarnicu ima 30 godina

Zlatarnicu ima 30 godina. Prvih devet živio je u Baškoj Vodi, a prije 21 godinu doselio se s obitelji u Kutinu. Zlatarnicu Opal otvorio je 1993. Imao ih je nekoliko i u drugim gradovima, ali ih je zbog krize morao zatvoriti.

- Kako da se čovjek obrani od ovakvih. Poslije će se braniti da su bolesni i ludi. Pa nek’ idu onda u Popovaču na liječenje, ali nek’ budu tamo, a ne da nas pljačkaju. A kad netko uperi pištolj u moje dijete, tada nemam milosti - Radi je bio spreman na najgore.

Već su mu odnijeli 77.000 eura u zlatu

Dok je čekao policiju, ispitao je razbojnika. Doznao je da je iz Petrinje. Bio je začuđen što ni jedan nije bio maskiran. Ovaj s pištoljem tek je nabacio kapuljaču od majice na glavu. Policija ga je uhitila, a tragaju za trećim koji ih je čekao u automobilu.

- Već su mi odnijeli 77.000 eura u zlatu. Sad je stvarno dosta, neće više - kategoričan je Radi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje