Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Neću biti nečija vreća za boks, lojalan sam obitelji i SAD-u'

None Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Odvjetnik Donalda Trumpa u intervjuu je izjavio da će pružiti otpor ako ga predsjednik ili njegov tim pokuša diskreditirati. Cohen je pod istragom zbog sumnji na bankovne i porezne prijave

Dugogodišnji osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa Michael Cohen izrazio je u televizijskom intervjuu objavljenom u ponedjeljak lojalnost ponajprije svojoj obitelji i SAD-u i poručio da će pružiti otpor ako ga predsjednik ili njegov pravni tim budu pokušali diskreditirati, dajući do znanja da bi mogao surađivati s tužiteljstvom.

Neću biti vreća za boks radi nečije obrambene strategije - rekao je Cohen za ABC tijekom vikenda.

- Nisam ja zlikovac u ovoj priči i neću dopustiti drugima da me takvim prikazuju - izjavio je. 

U.S. President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un react at the Capella Hotel on Sentosa island in Singapore RUDY GIULIANI: Trumpov osobni odvjetnik traži istragu o ruskoj istrazi

Savezni tužitelji pretražili su u travnju njegov dom, ured i hotelsku sobu u New Yorku i zaplijenili dokumente i fileove u sklopu istrage o mogućoj povezanosti Rusije i Trumpove predsjedničke kampanje 2016.

Pod istragom i zbog Trumpovih nestašluka

Cohen nije optužen, ali je u intervjuu jasno kazao kome je lojalan.

- Lojalan sam na prvom mjestu svojoj supruzi, kćeri i sinu i uvijek ću to biti. Moja obitelj i moja zemlja su mi na prvom mjestu - rekao je.

Cohen je pod istragom zbog moguće bankovne i porezne prijevare, mogućeg kršenja zakona o predizbornoj kampanji u vezi s isplatom 130.000 dolara porno glumici Stormy Daniels da šuti o navodnoj vezi s Trumpom 2006. i drugim pitanjima povezanim s Trumpovom kampanjom, rekao je izvor upoznat s istragom.

IMAJU 'STARINSKI ŠTIH' Trumpova ljubavnica prodaje gaćice za 640 kuna po komadu

Cohen je također nakon izbora primio oko 500.000 dolara od tvrtke povezane s ruskim oligarhom Viktorom Vekselbergom, bliskim Putinu, te 1,2 milijuna dolara od švicarskog Novartisa koji je želio vezu u američkoj administraciji.

Komentiraj, znaš da želiš!