Obavijesti

News

Komentari 25

'Neću odlučivati o Agrokoru jer mi je preskupo doći u Zagreb'

'Neću odlučivati o Agrokoru jer mi je preskupo doći u Zagreb'
1

Mato Brlošić jedan je od pet članova vijeća koje treba dati suglasnost o konačnoj implementaciji nagodbe u Agrokoru, ali je ljutit jer, dok su savjetnici dobili milijune, on nije dobio ni lipe barem za putni trošak

VIDEO

Agrokor čekaju izuzetno važne konačne odluke o implementaciji nagodbe usvojene prošlog ljeta bez koje i nema i formalnog prelaska u ruke privatnih vlasnika. Agrokor kao takav će prestati i postojati, a pod kojim novim imenom će poslovati, još nitko ne želi otkriti.

Ovaj mjesec se trebala održati sjednica peteročlanog Privremenog vjerovničkog vijeća, ali je konstantno odgađana. Prvotni prijedlog je bio da se sjednica održi i danas, ali je ipak pomaknuta za sljedeći četvrtak kako bi svi članovi Vijeća proučili izuzetno opširan i važan materijal. Privremeno vjerovničko vijeće je nadređeno izvanrednom povjereniku Fabrisu Perušku i sve važnije odluke moraju ih proći. Privremeno vijeće čine Sergej Volk u ime Sberbanke, Marica Vidaković iz Kraša kao predstavnica velikih dobavljača, Mato Brlošić kao predstavnik malih dobavljača, te jedan predstavnik američkog fonda Knighthead u ime vlasnika obveznica i predstavnik Zagrebačke banke u ime banaka.

No, Mato Brlošić, inače vlasnik poljoprivrednog obrta Agro-Crnica, kaže da neće doći na najavljenu sjednicu i da još nije pročitao niti dnevni red jer ima puno posla u polju. Brlošić je na sjednicu trebao doputovati iz Piškorevaca kraj Đakova, gdje živi.

- Uz to što nemam vremena jer su počeli radovi na polju, mene svaki dolazak u Zagreb stoji tisuću kuna i preskupo mi je to. Dosad nisam dobio niti lipe naknade barem za putne troškove, a sudjelovao sam na barem 20-30 sjednica privremenog vijeća - kaže nam Brlošić koji je u vrijeme imenovanja bio i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže da mu je Komora pokrivala manji dio troškova. I njemu je neobično da nitko nije predvidio barem putni trošak za članove privremenog vijeća dok su savjetnici uprave dobili milijune kuna za svoj rad. To zaista i jeste pomalo bizarno s obzirom da odlučuju o sudbini tvrtke i milijardama kuna.

Inače, izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber imaju mjesečnu bruto plaću od 118.000 kuna. Iako su službeno trebali otići nakon što implementiraju nagodbu, budući većinski vlasnici, ruske banke i zapadni fondovi su dogovorili da ostanu još neko vrijeme voditi upravu.  Uz to, savjetnici uprave su od travnja 2017. godine do kraja prosinca, ukupno plaćeni 767 milijuna kuna.

U Agrokoru su bili iznenađeni kada smo ih upitali tko je trebao osigurati novac za putne troškove članova Privremenog vjerovničkog vijeća i kako se može dogoditi da zbog toga jedan član neće doći na sjednicu.

- Sad kada ste nam skrenuli pažnju na ovu činjenicu, razgovarali smo s g. Brlošićem i problem smo dogovorno riješili - odgovorili su nam iz izvanredne uprave ne navodeći detalje.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina