Obavijesti

News

Komentari 9

Nedavno saznao za tumor na mozgu, ali se pojavio u Senatu

Nedavno saznao za tumor na mozgu, ali se pojavio u Senatu
3

Naš sustav zdravstvenog osiguranja je u rasulu. Svi to znamo, i oni koji podržavaju Obamacare i oni koji mu se protive. Nešto se mora učiniti, rekao je John McCain

VIDEO

Američki senat izglasao je u utorak početak rasprave o nastavku reforme zdravstvenog sustava, pri čemu je ugledni senator John McCain pozvao Senat na jedinstvo i kompromis glede rješenja za zdravstveno osiguranje te kazao da neće glasati za republikanski prijedlog zakona u sadašnjem obliku, javljaju agencije.

McCain se pojavio se na Capitol Hillu samo tjedan dana od kada mu je dijagnosticiran tumor na mozgu i ostat će nekoliko dana te se vratiti u Arizonu zbog liječenja.

"Kongres, koliko se mogu sjetiti, nikada nije bio podijeljen kao do sada. Prijatelji, ništa ne postižemo, naš sustav zdravstvenog osiguranja je u rasulu. Svi to znamo, i oni koji podržavaju Obamacare i oni koji mu se protive. Nešto se mora učiniti", rekao je McCain.

Vođa republikanske većine u Senatu Mitch McConnell je izrazio nadu da će dovršiti posao na prijedlogu zakona kojim bi se do kraja tjedna Obamacare poništio i zamijenio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ovo je tek početak, nismo ovdje da bismo se hvalili. Dug je to put, ali ćemo ga završiti do kraja tjedna", kazao je McConnell.

Američki predsjednik Donald Trump je izglasavanje u Senatu službene rasprave o zakonu o zdravstvenom osiguranju nazvao "velikom korakom", nakon što je tjednima bio nezadovoljan zbog nesposobnosti većine da održi obećanje i poništi osiguranje koje je uspostavio njegov predsjednik Barack Obama.

S 51 glasom za i 50 glasova protiv, republikanci su uspjeli premostiti proceduralne prepreke, ali, kako navodi Reuters, još je neizvjesno hoće li biti dovoljno glasova za usvajanje zakona.

Ukoliko Obamacare bude ukinut i zamijenjen, milijuni Amerikanaca mogli bi izgubiti zdravstveno osiguranje, posebno zbog smanjenja pokrivenosti građana u okviru vladinog zdravstvenog programa za siromašnije Amerikance, poznatog kao Medicaid.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1