Obavijesti

News

Komentari 17

'Nedopustive su javne optužbe medicinskog osoblja bolnice'

'Nedopustive su javne optužbe medicinskog osoblja bolnice'
1

Hrvatska liječnička komora reagirala je na slučaj Zlatka Perunića, koji je 11. lipnja preminuo u Općoj bolnici u Vinkovcima. Navode kako je nadzor pokazao da nije bilo nepravilnosti u liječenju

VIDEO

Hrvatska liječnička komora priopćila je kako izražava najdublju sućut obitelji gospodina Zlatka Perkunića preminulog 11. lipnja u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

- Istovremeno primorani smo reagirati te najoštrije osuditi nedopustivo i neutemeljeno javno optuživanje medicinskog osoblja Opće županijske bolnice Vinkovci kojem se, bez ikakvih dokaza, stavlja na teret počinjenje teškog kaznenog djela vezanog uz slučaj preminulog pacijenta Zlatka Perkunića. Takve optužbe iznesene u medijima na račun djelatnika bolnice su u potpunoj suprotnosti s rezultatima nadzora koji je provelo Povjerenstvo za unutarnji nadzor OŽB Vinkovci - stoji u priopćenju komore.

Podsjećaju kako je ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice, dr. med. Krunoslav Šporčić potvrdio kako je  Povjerenstvo za unutarnji nadzor obavilo nadzor nad liječenjem te je naglasio da nisu pronađene nepravilnosti u postupku liječenja.

- Izričitim navođenjem imena liječnika putem medija, u trenutku kad njihova eventualna krivnja uopće nije utvrđena, stigmatizira se liječnička struka u cjelini te se nanosi nepopravljiva šteta ugledu prozvanih liječnika, medicinskih sestara i vinkovačke bolnice. Stoga, Hrvatska liječnička komora poziva novinare da svoje izvještavanje usklade s načelima Kodeksa časti hrvatskih novinara - priopćila je Hrvatska liječnička komora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...