Obavijesti

News

Komentari 103

Nedovoljno ruku: Propao izbor ravnatelja bolnice Srebrnjak

Nedovoljno ruku: Propao izbor ravnatelja bolnice Srebrnjak

Smijenjeni ravnatelj Bolnice Srebrnjak, dr. Boro Nogalo, nakon sjednice nije želio dati nikakav komentar, a Ana Stavljenić-Rukavina je izjavila da će se odluka donijeti u petak ili ponedjeljak

VIDEO

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak nije uspjelo izabrati novog ravnatelja jer je glasanje naprasno prekinuto. Većine, naime, nije bilo, a dvoje od pet članova izuzeli su se iz glasovanja ne želeći dati glas nikome od kandidata.

Jedan od njih je prof.dr. Davor Plavec iz Bolnice Srebrnjak, a drugi je pravnica iz Grada Zagreba koja očito, u toj priči nije htjela sudjelovati i ostala je suzdržana. Jer glavni argument prof.dr. Plaveca je da Upravno vijeće ove bolnice nije konstituirano po zakonu, pa tako ni ne može donositi zakonski valjane odluke. 

OVO JE 'MOJA PRIČA' DR. BORE NOGALA:

Već smo pisali o tomu da Zakon o zdravstvenoj zaštiti, članak 83., stavak 4, jasno kaže da upravna vijeća bolničkih ustanova, čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave i Grad Zagreb, moraju biti sastavljena od sedam članova – predsjednik i tri člana koji su predstavnici osnivača, jedan predstavnik RH, odnosno, Ministarstva zdravstva te dva člana koji su radnici ustanove. 

Period prilagodbe od šest mjeseci, koliko je bilo predviđeno da se upravna vijeća konstituiraju po zakonu, istekao je 01. srpnja 2019. No Grad Zagreb, kao ni Ministarstvo zdravstva, u slučaju Bolnice Srebrnjak nisu to učinili. 

Milan Bandić: 'Suze i cmoljenje Nogala ne znače mi baš ništa!'
Milan Bandić: 'Suze i cmoljenje Nogala ne znače mi baš ništa!'

Uostalom, i nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva kaže da je smjena donedavnog ravnatelja, dr. Bore Nogala, protuzakonita, jer Upravno vijeće nije radilo u zakonskom sastavu. S obzirom da ni sadašnje Upravno vijeće na Srebrnjaku ne radi u zakonskom sastavu, logika govori da kao takvo ni ne može donositi pravovaljane odluke.

Tri člana trenutnog Upravnog vijeća Srebrnjaka, koje je postavio Grad Zagreb, svoj su glas na sjednici u četvrtak dala dr. Draganu Koroliji Mariniću. Riječ je o abdominalnom kirurgu koji nikada nije imao doticaja s dječjom medicinom, a svojedobno je bio pomoćnik ministra zdravstva, dok je ministar bio Siniša Varga, te sanacijski ravnatelj KB Dubrava. 

Zagreb: Djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak održali prosvjed

No kako vijeće mora imati sedam članova (a konstituiranje još nije ni obavljeno), tri glasa nisu dovoljna za izbor dr. Korolije Marinića.

Smijenjeni ravnatelj Bolnice Srebrnjak, dr. Boro Nogalo, nakon sjednice nije želio dati nikakav komentar, a novo zasjedanje Upravnog vijeća i biranje ravnatelja predviđeno je za petak.

Nakon sjednice HINA je objavila izjavu predsjednice Upravnog vijeća Ane Stavljenić-Rukavine, koja je rekla da je saslušano četvero kandidata za ravnatelja, te da će konačna odluka bit će donesena u petak ili ponedjeljak.

Ministar: Ne možemo se igrati bolnice svatko na svom 'bregu'
Ministar: Ne možemo se igrati bolnice svatko na svom 'bregu'

- Upoznali smo se s kandidatima i njihovim programima a sutra ili u ponedjeljak bit će donesena odluka, ovisno o tome koliko će članovima Vijeća biti potrebno da prouče dokumentaciju - rekla je Stavljenić-Rukavina.

Osim smijenjenog ravnatelja Bore Nogala svoje program predstavile su dvije liječnice iz Srebrnjaka Mirjana Turkalj i Romana Djerdja Juraški, te već spomenuti Dragan Korolija Marinić, koji se smatra bliskim stranci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović